10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea până în iunie

Cum va fi vremea până în iunie

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a temperaturilor medii lunare și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul aprilie-iunie în România. Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.
Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Aprilie
Regimul termic mediu lunar al aerului se va situa în general în limite apropiate de normele climatologice în sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi sub mediile multianuale. Cantitățile lunare de precipitații vor fi apropiate de normele climatologice în estul, sud-estul și sudul țării, iar în rest vor fi posibile valori peste mediile multianuale.

Mai
Temperaturile medii lunare ale aerului vor prezența valori sub normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul și sud-estul țării, unde local valorile termice pot fi apropiate de mediile lunare. Cantitățile de precipitații pot înregistra valori peste mediile multianuale în majoritatea zonelor, iar local în sud-estul, sudul și vestul țării precipitațiile lunare vor fi în limite apropiate de normal.

Iunie
Temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării. Cantitățile lunare de precipitații se pot situa sub normele climatologice în estul, sud-estul, sudul și vestul țării, iar în restul teritoriului acestea pot înregistra în general valori apropiate de mediile lunare.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS