10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProbleme de actualitate, aduse în discuţie la prefectură

Probleme de actualitate, aduse în discuţie la prefectură

Câteva dintre problemele cu care se confruntă, în prezent, autorităţile au fost aduse în discuţie în şedinţa Colegiului Prefectural de ieri.
Pe lângă ordinea de zi stabilită pentru şedinţă, prefectul Marius Deca l-a invitat pe directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dolj, Andrei Butaru, să explice pe larg problema aflatoxinei, foarte discutată acum. Acesta a subliniat faptul că „pe Dolj, la ora asta, nu există probleme la alimentele pe care le controlăm. Aflatoxina nu este o noutate, ea a fost, este şi va fi. Ideea este să o putem controla. Nu trebuie să facem o mare problemă din asta. S-a creat o isterie, şi nu de către specialiştii noştri“. Butaru a mai adăugat şi faptul că, dacă se retrag furajele contaminate, toxina dispare din corpul animalelor într-o perioadă de trei până la cinci zile, prin procesul metabolic.
Inspectorul şcolar general adjunct Luminiţa Popescu a fost rugată să prezinte situaţia de la Liceul „Henri Coandă“ în legătură cu scandalul sexual. Aceasta a explicat că elevii din clasele a VIII-a şi a IX-a s-au întâlnit într-o sâmbătă seara în faţa liceului, apoi au ajuns pe terenul de sport. „Vrând să se grozăvească, au cerut tinerei să întreţină relaţii sexuale şi tot din grozăvie unul a filmat ce s-a întâmplat. Părinţii nu ştiau“. Luminiţa Popescu a reamintit că atât ISJ Dolj şi poliţia anchetează cazul, cât şi consiliul profesoral.
Altă problemă delicată a fost sesizată de Ion Dinache, şeful Centrului Tehnic Regional 4 Sud-Vest din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie. După prezentarea raportului pe 2012, acesta a atenţionat că numărul bovinelor a scăzut dramatic de la 36.000 în urmă cu doi ani, la 23.202 în 2012. „Cauzele sunt lipsa punctelor de însămânţare, îmbătrânirea reţelei de operatori, absenţa claselor care pregătesc tehnicieni în domeniu, îmbătrânirea forţei de muncă în agricultură“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS