11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVrem să avem şi noi o stradă normală!

Vrem să avem şi noi o stradă normală!

O stradă din Craiova a fost pavată doar la cele două capete, iar partea din mijloc a fost acoperită cu pietriş. Administraţia locală s-a grăbit să facă recepţia, în urma lucrărilor de modernizare a reţelei de apă şi canal, şi a trecut în documente strada ca fiind pavată în întregime cu piatră cubică.
După ani buni de la încheierea lucrărilor de modernizare a sistemului de apă şi canalizare, craiovenii din cartierul Catragiu tot mai trăiesc coşmarul străzilor pline de gropi şi inundate la fiecare ploaie. Multe dintre aceste străzi figurează în hârtiile administraţiei locale ca fiind asfaltate, deşi nu sunt pavate nici măcar cu piatră cubică. Într-o astfel de situaţie se găseşte strada Târnava, care apare în evidenţele administraţiei locale ca fiind readusă la starea iniţială, în urma lucrărilor de reabilitare a reţelelor de apă şi canal, adică pavată cu piatră cubică. În realitate, ea este acoperită cu pietriş şi piatră de râu.
Locuitorii de aici au bătut la toate uşile, cea a primăriei, a Companiei de Apă Oltenia (CAO) şi a RAADPFL. Au primit răspunsuri evazive, fără ca în zonă să calce piciorul vreunei autorităţi locale.
Strada Târnava a fost reabilitată cu jumătăţi de măsură. La intrarea dinspre bulevardul Ştirbei Vodă, după introducerea reţelei de apă şi canal, strada a fost pavată cu piatră cubică, aşa cum fusese iniţial. Numai că refacerea s-a oprit la intersecţia cu strada Paroşeni. „Strada este împărţită în trei tronsoane: primul tronson – cuprins între străzile Bega şi Gorjului – a fost refăcut, al doilea tronson – cuprins între Gorjului şi Paroşeni – este acoperit cu pământ, cel de-al treilea tronson – cu ieşire în bulevard – este pavat. Din anul 2009, strada este în această stare. Când plouă, gropile sunt pline cu apă, care se revarsă în curţi. Am făcut tot felul de sesizări, am fost în audienţe, am cerut să fie adusă strada la starea iniţială. Cum pe alte străzi s-a refăcut pavajul şi de câte două ori, iar la noi…?! Au aruncat piatră de râu cu excavatorul şi au pus pietriş peste ea. Pavelele de pe strada noastră le-au dus în altă parte“, a spus Marin Zargiu, locuitor pe strada Târnava.

Uitaţi de autorităţi

Cei 21 de locuitori de pe strada Târnava nu-şi doresc o stradă asfaltată. Ar fi mulţumiţi ca strada lor să fie doar pavată cu piatră cubică, să dispară gropile şi bălţile, să nu mai aibă parte de nămol şi praf. Şi, mai ales, să nu fie duşi cu vorba, amăgiţi cu promisiuni. „Uitaţi-vă ce stradă: jumătate pavată, jumătate de pământ! Şi-au bătut joc de noi! Consider că aceia care sunt la conducerea primăriei au speculat voturile, să-şi atingă scopul, în rest nu se ocupă de nimic. La fel au făcut şi cei dinainte. Să vină, să vadă la faţa locului, că de asta i-am ales. Deocamdată, nu s-a luat nici o măsură. Apa intră şi până la jumătatea curţilor, când plouă. Vrem să ne refacă strada aşa cum a fost, cum s-a făcut între Bega şi Gorjului, între Paroşeni şi bulevard. S-au refăcut alte străzi şi de câte trei ori, că locuiesc nişte consilieri acolo, iar noi am rămas aşa“, a declarat Florea Adam, localnic.
Oamenii s-au săturat să coboare din maşină cu picioarele în apă. „Vrem să avem şi noi o stradă normală, pe care să circulăm liniştiţi. A noastră este praf“, s-a plâns Cătălin Ciocoiu.
La uşa primăriei am bătut şi noi, căutând o rezolvare pentru cei 21 de craioveni. Răspunsul primit a fost dezarmant: „Nu ştiu, scrie ce vrei“, a spus Ionuţ Pârvulescu, reprezentantul Primăriei Craiova.

Primăria decide

„La această dată, nu putem preciza când vor demara lucrările pe strada Târnava. Decizia aparţine Primăriei Craiova. Când administraţia locală ne va spune să demarăm lucrările, cu siguranţă o vom face. La acest moment, nu avem buget pentru astfel de lucrări“, a precizat Radu Preda, directorul RAADPFL Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS