8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria va adera la Schengen, spune Ambasadorul francez la Sofia

Bulgaria va adera la Schengen, spune Ambasadorul francez la Sofia

Philippe Autie, ambasadorul francez la Sofia, a dat asigurări Bulgariei că aceasta va adera la spaţiul Schengen, dar a apreciat că aderarea oricărei ţări la spaţiul european de liberă circulaţie este o decizie dificilă, transmite site-ul Varna24, citat de Agerpres.
Într-o întâlnire cu studenţii din oraşul Varna, diplomatul francez a amintit că decizia de aderare a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen trebuie să fie luată cu unanimitate de Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne al UE. El a adăugat că cele două ţări vor avea un rol esenţial în securizarea frontierelor externe ale spaţiului Schengen.
La începutul lunii martie, subiectul aderării României şi Bulgariei la Schengen a fost amânat pentru sfârşitul anului 2013. Această a fost ultima dintr-o serie de amânări a deciziei extinderii Schengen, în condiţiile în care unele ţări, în special Olanda, consideră că deşi România şi Bulgaria au respectat criteriile tehnice, nu pot garanta securizarea frontierelor din cauza progreselor insuficiente în lupta împotriva corupţiei şi a criminalităţii organizate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS