Olguţa dărâmă chioşcul lui Bojenoiu

Autori


Primăriţa Craiovei a decis să demoleze magazinul amplasat ilegal pe domeniul public de fostul consilier local Aurel Bojenoiu (PNL), cu sprijinul celor doi angajaţi penali de la Inspecţia în Construcţii, în vremea lui Antonie Solomon

Când Olguţei Vasilescu i se pune pata, nu mai contează din ce partid faci parte. Cel puţin aşa s-ar înţelege din decizia primăriţei de a demola până şi chioşcul amplasat ilegal de fostul consilier local PNL, Aurel Bojenoiu, care a profitat de prietenia sa cu fostul primar Antonie Solomon (pe atunci membru PSD), dar şi de sprijinul obedienţilor funcţionari penali Gheorghe Daici şi Ionel Păpălă, de la Inspecţia în Construcţii.

Mânărie-n primărie

Povestea amplasării ilegale a acestui chioşc a fost consemnată pe îndelete de procurorii DNA în rechizitoriul prin care i-au deferit justiţiei pe Daici, Păpălă şi Bojenoiu. Potrivit procurorilor, în toamna anului 2006, Aurel Bojenoiu, consilier local la acea vreme, a reuşit să obţină un teren al municipalităţii pentru firma SC TICSIM SRL, ai cărei asociaţi sunt fiica şi ginerele lui – soţii Elena Cristina şi Ştefan Răzvan Tică. Societatea cu princina pusese ochii pe o suprafaţă de teren de 110 mp, situată pe strada Dâmboviţa, în zona blocurilor B20 – B21, însă nu l-a putut obţine fără licitaţie. „Cazul“ a fost preluat de consilierul local Bojenoiu, care i-a cerut o mână de ajutor primarului din acea vreme, Antonie Solomon. Edilul l-a pus să rezolve „problema“ lui Bojenoiu pe şeful Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici, care, la rândul său, i-a pasat-o subalternului său, Ionel Păpălă. Acesta s-a dus personal, însoţit de consilierul Bojenoiu, să vadă suprafaţa de teren, şi, deşi a observat că era liber de orice construcţie, pe 11 octombrie 2006 a întocmit raportul nr. 75209/2006, în care „a menţionat în fals că pe terenul solicitat de această firmă exista o construcţie provizorie“, după cum au menţionat procurorii DNA în rechizitoriu.

Anchetatorii au mai reţinut că Păpălă l-a informat pe şeful său că pe terenul respectiv nu era nici o construcţie, însă Gheorghe Daici a avizat raportul respectiv. Pe 31 octombrie 2006, raportul falsificat de cei doi funcţionari ai Serviciului Disciplina în Construcţii s-a materializat într-o hotărâre a consiliului local, hotărâre pe care a votat-o inclusiv consilierul Bojenoiu, deşi, potrivit Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, era obligat să se abţină. Pe terenul obţinut de Bojenoiu pentru fiica sa, TICSIM SRL şi-a amenajat buticul de cartier abia în 2007, după încheierea contractului de închiriere.

Condamnări cu urmări

Povestea cu iz penal s-a soldat, pe 7 februarie 2013, cu condamnări din partea Curţii de Apel Craiova. Bojenoiu a primit un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în timp ce Daici şi Păpălă au fost achitaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, însă au fost condamnaţi la un an şi patru luni, respectiv un an şi şase luni de închisoare cu executare pentru fals intelectual şi uz de fals. Hotărârea poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.


Pe lângă condamnarea celor trei inculpaţi, Curtea de Apel Craiova a dispus anularea Raportului nr. 75209/2006 întocmit de Serviciul Disciplină în Construcţii, dar şi a Hotărârii Consiliului Local Craiova nr. 417/2006 în ceea ce priveşte punctele referitoare la SC TICSIM SRL Craiova.

Deşi hotărârea nu era definitivă, noua conducere a Primăriei Craiova le-ar fi dat de înţeles lui Daici şi Păpălă că nu prea mai au ce să mai caute în Poliţia Locală, unde se mutaseră cu tot cu Serviciul Disciplina în Construcţii. Aşa se face că, la începutul lunii februarie 2013, celor doi le-au încetat raporturile de serviciu cu Poliţia Locală, prin acordul părţilor, dar la cererea lor.

Verdict definitiv

Cât despre chioşc, acesta a avut contract de închiriere semnat cu primăria pe o perioadă de cinci ani (1 februarie 2007 – 1 februarie 2012). Contractul a expirat cu mai bine de un an în urmă, iar municipalitatea n-a mai vrut să-l prelungească, nici pe vremea lui Solomon, nici după ce locul acestuia în fruntea urbei a fost luat de Olguţa Vasilescu.

„Odată cu terminarea perioadei de valabilitate, autoritatea locală a înaintat Poliţiei Locale adresa pentru desfiinţarea respectivei construcţii provizorii. Întrucât autoritatea locală se afla în proces cu SC TICSIM SRL, acţiunea de desfiinţare a fost suspendată până la soluţionarea cauzei. În fapt, în acest moment s-a respins, ca neîntemeiată, acţiunea ce avea ca obiect obligaţia de a face şi de constatare a valabilităţii contractului de închiriere. A fost respins şi recursul societăţii la Curtea de Apel Craiova, hotărârea instanţei de fond fiind definitivă şi irevocabilă, urmând a fi comunicată şi pusă în aplicare“, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova, semnat de însuşi primarul Lia Olguţa Vasilescu.

Aşadar, dacă primăriţa se ţine de cuvânt, e doar o chestiune de zile până ce chioşcul ilegal al partenerului de coaliţie Aurel Bojenoiu va fi demolat de pe domeniul public.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de luni, 18 martie 2013

Actualitate

» Brâncuşi, omagiat la Filarmonica „Oltenia“
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Tsunami în Mediterană
» Vremea în Oltenia
» Dezangajare
» Soarta CEO, discutată cu uşile închise
» Se alege praful şi de Hidroserv
» Olguţa dărâmă chioşcul lui Bojenoiu
» Senat: Dan Mihalache, votat în funcţia de secretar general adjunct
» Deputaţii au dezbătut o moţiune simplă pe tema Schengen, votul se va da mâine
» Modificarea procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, în dezbatere publică
» Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, în vizită oficială la Bruxelles
» ÎCCJ: Recursul în cazul arestării judecătoarelor Antonela Costache şi Viorica Dinu, pe 20 martie
» Aviaţia siriană a atacat poziţii insurgente de pe teritoriul Libanului

Local

» Adrian Voinea: Pentru România, Gazeta de Sud este un fenomen
» Medic ginecolog, prins cu mită
» Pedeapsă menţinută pentru doctorul Voinescu
» Soţ şi soţie, arestaţi pentru trafic de persoane
» Luptători K1, în arest
» Bogăţia fabricii RELOC SA sunt oamenii…
» Dunărea şi-a ieşit din matcă
» Programul care te scoate din casă
» Craiova: Centrul Multifuncţional va fi gata cu şase luni mai devreme
» Adrian Năstase a părăsit Penitenciarul Jilava
» Navigaţia pe Dunăre, închisă în zona Coronini – Baziaş
» Gazeta de Sud – de 18 ani în slujba oltenilor de pretutindeni

Dolj

» Peste 200 de elevi s-au calificat pentru olimpiadele naţionale

Gorj

» Cabană din Rânca, mistuită de flăcări
» Gorj: Nicolae Mischie, condamnat definitiv la patru ani de închisoare
» Patron reţinut pentru evaziune fiscală
» Pastă de mici retrasă de la supermarket
» Pavel, încă un pas spre libertate
» Au furat stâlpii de la stadion
» Gorj: I-a furat cerceii unei paciente din Spitalul Judeţean

Sport

» Baschet (m) – Remiză între selecţionatele Nord şi Sud la All Star Game
» La turneul final, după victorii pe linie
» Craiova, capitala baschetului pentru o zi
» Severinul, succes important cu Mediaş
» Pandurii, spectaculoşi
» Surugiu a adus victoria vâlcenilor
» Craiovenii au rămas datori
» Baschet – Rade Dzambic s-a impus la competiţia aruncărilor de trei puncte de la All Star Game
» Fotbal – Keşeru: Naţionala este capabilă de lucruri foarte mari, îmi doresc să ne calificăm

Bani & Afaceri

» Aberaţiile Codului Fiscal
» Olt: Buget de 129 de milioane de lei pentru Slatina
» Transelectrica şi Transgaz trec de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanţelor
» Piaţa auto din România a scăzut cu 3,8% în primele două luni ale anului 2013

Magazin

» Horoscop
» Scurte ştiri
» Laetitia Casta, sigură pe sine

Top