16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGratuitate pentru dublu sigiliu la repartitoare

Gratuitate pentru dublu sigiliu la repartitoare

Craiovenii nu trebuie să mai plătească pentru aplicarea pe repartitoare a unui dublu sigiliu.
Primăria obligă firmele de repartitoare să facă gratuit resigilarea repartitoarelor de costuri din apartamentele craiovenilor. Măsura dublei sigilări a repartitoarelor a fost stabilită în urmă cu o lună,  în cadrul întâlnirilor dintre reprezentanţii furnizorilor de utilităţi, cei ai primăriei, ai firmelor de repartitoare şi ai asociaţiilor de proprietari.
Firmelor de repartitoare li s-a pus în vedere, la acel moment, să facă o dublă sigiliare la repartitoarele montate pe caloriferele din locuinţele craiovenilor. Măsura se impunea, date fiind plângerile venite din partea asociaţiilor de proprietari din Craiova, care scoteau în evidenţă diferenţele mari de costuri dintre apartamente similare ca suprafaţă echivalentă termic.
Iniţial, firmele de repartitoare, cărora primăria le-a declarat război, au fost de acord să facă această resigilare cu condiţia să recupereze de la proprietari contravaloarea lucrărilor. Numai că reprezentanţii primăriei au fost deranjaţi de acest lucru, iar la întâlnirea Comitetului de iniţiativă din 12.03.2013, firmele de repartitoare au fost trase de urechi şi au fost îndemnate să suporte din propriul buzunar cheltuielile impuse de sigilare. „La întâlnirea din data de 12.03.2013, Comisia a stabilit ca valoarea resigilării repartitoarelor să revină firmelor de repartitoare. Acestea s-au conformat şi reprezentanţii acestora au spus că resigilarea se va face odată cu verificarea anuală“, a precizat Mihai Sabin, reprezentant SC Termo SRL Craiova.

Dacă-i ordin, cu plăcere!

De voie, de nevoie, unele dintre firmele de repartitoare au căzut de acord cu reprezentanţii primăriei şi cu cei ai locatarilor să le ofere un bonus. Adică să includă cheltuielile cu resigilarea în costul verificărilor anuale. „Am fost de acord cu această iniţiativă, iar costurile resigilării vor fi absorbite în costul verificării anuale, care urmează să fie efectuată în perioada imediat următoare, începând cu luna aprilie. Tariful este undeva la 2-3 lei/calorifer. Este o solicitare a primăriei şi este o operaţiune care elimină orice posibilitate de fraudare“, este de părere Cătălin Popescu, reprezentantul Techem Craiova.
Nu toate firmele de repartitoare agreează această metodă. „Nu am fost la această  întâlnire, dar nu mi se pare corectă decizia, fiindcă achiziţionarea şi montarea implică nişte costuri. Preţul este mic, 2 lei/calorifer, dar înmulţit cu câteva mii de apartamente, costurile sunt ridicate. Am rezerve deocamdată“, este de părere reprezentantul Elsaco, Mihai Roncea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS