10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCurăţenie cu mătura şi vola

Curăţenie cu mătura şi vola

Primăria Craiova promite curăţenie de la o margine la alta a oraşului şi în cartiere, până la scara blocului. Mai rămâne o problemă de rezolvat: cum îi va determina pe unii locuitori ai urbei să nu mai arunce gunoiul la colţ de stradă.

Curăţenie de la o margine la alta a oraşului, asta promite administraţia locală, în fapt operatorul de salubritate al oraşului, SC Salubritate, în tandem cu RAADPFL Craiova.
„Începând cu 19 martie, Primăria, SC Salubritate SRL şi RAADPPL Craiova lansează campania «Luna Curăţeniei».
Mai multe zone din Craiova vor fi ecologizate: zone în care s-au constatat depozitări necontrolate de deşeuri, zonele din cadrul asociaţiilor de locatari şi proprietari, dar şi zonele mărginaşe ale oraşului.
Peste 100 de lucrători de la SC Salubritate Craiova SRL şi RAADPFL Craiova vor participa la această campanie. Vor fi mobilizate vole, buldozere, buldoexcavatoare şi camioane“, a precizat Ionuţ Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
E drept că în Craiova sunt multe puncte „fierbinţi“, pe care cele două instituţii urmează să le identifice, adevărate focare de infecţie, care nu pot fi desfiinţate de ani buni, deşi administraţia locală a ajuns până acolo încât să facă „pândă“ în aceste locuri. Numai că unii locuitori ai urbei au ocolit o vreme locul, dar au revenit la vechiul nărav, aruncatul gunoiului la colţ de stradă, imediat ce n-au mai fost monitorizaţi.

Treceţi şi pe aici!

Cine nu a trecut pe bulevardul Râului, în zona caselor cu turnuleţe şi nu a văzut dezastrul şi gunoaiele prezente în voie până pe carosabil şi cauciucul ars? Cine nu a văzut focarul de infecţie de la intrarea în cartierul Popoveni?
Nici în cealaltă parte a oraşului, la Frigorifer, zona nu arată prea  bine. De-a lungul căii ferate care pleacă de la Pan Group, Calea Bucureşti, până în bulevardul Decebal, căutătorii de peturi şi cei de fier vechi şi-au instalat „cartierul general“, ademeniţi şi de gunoiul aruncat, probabil, de locuitori.
Gunoi din belşug se găseşte şi în zona Potelu, chiar în preajma blocurilor ANL. Fie că este domeniu privat, fie că este domeniu public, aici zac stive de gunoi aruncate pesemne de cei care consideră periferia groapa de gunoi proprie.
Angajaţii Salubrităţii trebuie să se abată şi pe la Parcul Tineretului, la câţiva paşi de acesta, în spatele Cantonamentului, pe strada Bucovăţ. Localnicii, fie că au, fie că nu au contracte cu Salubritatea, mai bine aruncă mizeria la colţ de stradă. Plin de gunoaie este şi terenul pe care municipalitatea intenţionează să ridice noul spital municipal, tot lângă Parcul Tineretului. Ce-i drept, nu aparţine încă administraţiei locale şi este bine, pentru că a dat şi colţul ierbii ca să mai înfrumuseţeze peisajul.
Nu trebuie neglijat nici cartierul Veterani. Chiar dacă operatorul de salubritate a ridicat de aici recent tone de gunoi, s-ar putea să aibă o surpriză şi să mai ridice alte câteva.
Nici platformele de gunoi ale asociaţiilor de proprietari nu arată prea bine în anumite cartiere, fiindcă locatarii nu au învăţat încă să pună resturile menajere în containere. Iar multe dintre spaţiile verzi din jurul blocurilor, aşa-zisele grădini, sunt şi ele confundate cu un container în care se aruncă gunoiul direct de la balcon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS