17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată mâine în Oltenia

Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, marcată mâine în Oltenia

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Vest Oltenia organizează mâine, de la ora 11:00, o conferinţă de presă prilejuită de Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor, se arată într-un comunicat. Evenimentul va avea loc la sediul instituţiei – Craiova, strada Gheorghe Chiţu nr. 58. În judeţele Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi, Ziua mondială a drepturilor consumatorilor va fi marcată în acest an prin realizarea, în marile spaţii comerciale, a unor acţiuni de informare şi consiliere în domeniul protecţiei consumatorilor la nivel local, inclusiv prin distribuirea de materiale informative având ca temă „Dreptul tău în calitate de consumator”. De asemenea, comisarii comisariatelor judeţene pentru protecţia consumatorilor (CJPC) vor soluţiona reclamaţii ale clienţilor aflaţi în complexul respectiv.

Comisariatele vor colabora cu Inspectoratele Şcolare Judeţene în vederea organizării fazei  judeţene a  Concursului  Naţional „Alege! Este dreptul tău” – ediţia a XI-a. Reprezentanţii CJPC vor face parte din comisia de jurizare a concursului care a fost lansat în luna februarie, iar în luna martie va avea loc faza la nivel judeţean. Câştigătorii urmează să participe la faza pe ţară, care va avea loc în vară, pe litoralul Mării Negre.

În fiecare an, din 1983, Organizaţia Internaţională a Asociatiilor de Consumatori, Consumers International, propune o temă pentru ziua consumatorului, iar tema aleasă reflectă subiectul de maxim interes al perioadei pentru consumatorii din întreaga lume. Anul acesta, conform calendarului realizat de Consumers International, tema propusă pentru marcarea evenimentului este „Acum! Justiţie pentru Consumatori”, care pune accent pe modul cum sunt apărate drepturile consumatorilor, cum sunt rezolvate reclamaţiile acestora, cum sunt reprezentate drepturile colective în instanţă, dar şi pe gradul de accesibilitate la justiţie.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS