10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSunt foarte mulţi oameni care vor să ajute

Sunt foarte mulţi oameni care vor să ajute

Clubul Rotary Probitas organizează luni, după meciul-spectacol al stelelor din baschetul românesc All Star Game, un cocteil caritabil pentru renovarea şi dotarea Clinicii de Pediatrie din Craiova, de lângă Parcul „Romanescu“. Preşedintele clubului, Cosmin Răduţoiu, a vorbit pentru cititorii Gazetei de Sud despre această acţiune, asigurând, totodată, craiovenii că evenimentul va fi pe măsura aşteptărilor.
Anca Ungurenuş: Clubul Rotary Probitas din Craiova are ca scop principal sprijinirea comunităţii. După meciul All Star Game de pe 18 martie de la Sala Polivalentă, veţi organiza un cocteil caritabil pentru Clinica de Pediatrie din Craiova. Cum aţi ales să ajutaţi tocmai această instituţie?
Cosmin Răduţoiu: Clinica de Pediatrie din Craiova are nevoie de finanţare, deoarece condiţiile în care se desfăşoară actul medical în respectiva unitate medicală sunt cu mult sub standardele anului 2013. Am făcut poze, am văzut despre ce e vorba acolo, condiţiile sunt precare, iar acolo chiar este mare nevoie de finanţare, începând de la starea clădirii şi până la partea de dotare cu aparatura medicală.
A.U.: Aveţi în vedere să ajutaţi şi alte clinici în astfel de situaţii?
C.R.: Evident că numărul clinicilor care au nevoie de ajutor este foarte mare, sunt convins de lucrul acesta, dar posibilităţile noastre materiale nu ne permit să ne gândim şi la alte unităţi medicale. În prezent, este vorba doar de Spitalul de Pediatrie din Craiova.

Biletele VIP,
aproape epuizate

A.U.: Faptul că este vorba despre îngrijirea copiilor a urcat această instituţie pe un loc mai înalt?
C.R.: A contat foarte mult, evident. Copiii care sunt trataţi în această unitate medicală au nevoie să fie trataţi în condiţii măcar decente, iar în prezent nivelul de pregătire al personalului medical este corespunzător, însă condiţiile materiale de care dispune unitatea nu sunt la nivelul la care ar trebui să fie.
A.U.: Care sunt beneficiile celor care cumpără biletele VIP la evenimentul All Star Game de luni?
C.R.: Cea mai mare parte din suma pe care o plătesc ei se va îndrepta către acest scop caritabil, umanitar, de ajutorare a spitalului. Pe lângă această latură, ei vor beneficia de locuri rezervate în timpul meciului, vom organiza un bufet-cafenea în timpul şi în pauza meciului şi apoi ei vor fi invitaţi la un cocteil la Hotelul Lido împreună cu jucătorii, cu personalităţile locale, vedete din show-biz şi cu membrii Clubului Rotary Probitas.
A.U.: Mai sunt bilete disponibile?
C.R.: În prezent, mai sunt bilete disponibile, dar nu foarte multe. Un bilet costă 250 de lei şi este un număr fix de bilete, 160, din care o mare parte s-a epuizat, asta mulţumită oamenilor de bine din Craiova. Sunt foarte mulţi oameni care vor să ajute şi mă bucură foarte mult lucrul acesta. Oraşul Craiova se poate mândri din punctul acesta de vedere.

Mingi şi tricouri
cu semnătură pentru un scop caritabil

A.U.: Ce obiecte vor fi scoase la licitaţie în cadrul cocteilului?
C.R.: Sunt obiecte în primul rând legate de evenimentul sportiv, vor fi puse la dispoziţie de către Federaţia Română de Baschet tricouri, mingi cu semnăturile jucătorilor, şi trei mingi de handbal semnate echipa de handbal feminin a oraşului nostru.
A.U.: Vreţi să renovaţi clinica în discuţie, dar să o şi dotaţi. Despre ce echipamente este vorba?
C.R.: E vorba de echipamente minim necesare, de pătuţuri, cădiţe pentru copii, aspiratoare nazale, cântare pentru bebeluşi, filtre pentru un spirometru şi un pulsoximetru. Ultimele sunt un pic mai scumpe, nu ştiu dacă vom reuşi în primă fază să facem totul, dar noi, Rotary Probitas, o să încercăm şi în viitor să adoptăm, într-un fel, clinica de pediatrie, iar ce înseamnă evenimente caritabile ulterioare, să încercăm tot spre dumnealor să canalizăm fondurile obţinute, pentru că e chiar mare nevoie de finanţare.
A.U.: De câţi bani ar fi nevoie?
C.R.: Scopul nostru pentru prima fază va fi să renovăm măcar patru din cele opt saloane pe care le au acolo, inclusiv băile, acolo este mare nevoie, este esenţial să fie schimbate. Părerea mea e că, dacă vom reuşi să obţinem undeva la 30.000-40.000 de lei, o să ne ajute foarte mult şi vom reuşi să facem prima fază, alături de sponsori care ne vor ajuta cu materiale de construcţii şi aşa mai departe. Iar ce rămâne vom încerca să intrăm şi pe partea de aparatură.

„Orice alt ajutor
este necesar“

A.U.: Chiar aşa, pe lângă persoanele fizice care au cumpărat bilete, s-au implicat şi sponsori?
C.R.: Da, sunt firme care au răspuns pozitiv la chemarea noastră şi pe calea asta vreau să le mulţumesc foarte mult pentru ajutorul pe care îl dau şi ni l-au dat în această acţiune. Sunt sponsori care ne-au ajutat de-a lungul timpului şi vreau să le mulţumesc pe această cale.
A.U.: Cum mai pot dona oamenii bani pentru această clinică?
C.R.: Noi avem site-ul nostru, contul de Facebook şi pot lua legătura cu noi în orice moment. Evident că orice alt ajutor, nu numai în timpul meciului, este necesar. Aşteptăm chiar sponsorizări pe partea de materiale de construcţii sau pe cea de aparatură medicală. Noi vom încerca, nu ştiu dacă vom şi reuşi, să aducem aparatură la Craiova, dacă este disponibilă undeva, prin reţeaua clubului Rotary din lume, prin întrajutorare. Imediat după acţiunea de strângere de fonduri vom demara acţiunea de renovare şi, cu această ocazie, oamenii pot lua legătura cu noi şi pot pune umărul la tot ceea ce vrem noi să facem.
A.U.: Aveţi ceva să le transmiteţi craiovenilor în legătură cu meciul de luni?
C.R.: Este un eveniment deosebit pentru oraşul nostru, sunt convins că organizatorii vor face aşa, încât el să se ridice la aşteptările craiovenilor. Ei sunt foarte însetaţi de sport, au aşteptări foarte mari şi vor avea un spectacol deosebit. Le transmit să vină la meci şi celor care vor să ajute. Aş vrea foarte mult să le mulţumesc organizatorilor, Federaţia Română de Baschet, Primăria Craiova, Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Sport Club Municipal Craiova, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova şi noi, Rotary Club Craiova Probitas. Vrem să-i asigurăm pe craioveni că va fi un eveniment deosebit, pe măsura aşteptărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS