7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de zboruri anulate în SUA din cauza zăpezii

Mii de zboruri anulate în SUA din cauza zăpezii

Viscolul care a afectat mai multe state din nordul SUA şi se îndrepta spre capitala Washington a determinat, marţi, anularea a aproximativ 2.600 de zboruri şi închiderea a sute de şcoli, făcând drumurile impracticabile în numeroase regiuni, conform Mediafax.
Peste zece state, din Minnesota (nord) până în Virginia (est), se aflau pe traiectoria acestei furtuni care a antrenat ninsori abundente în Montana, în nord-vestul ţării, unde stratul de zăpadă a ajuns la 60 de centimetri.
Cel puţin patru persoane au murit în accidente pe străzile şi autostrăzile acoperite de zăpadă sau polei, potrivit presei locale.
Mai mult, 1.162 de zboruri prevăzute pentru miercuri au fost anulate în aşteptarea furtunii, majoritatea în regiunea capitalei federale Washington.
Furtuna, însoţită de rafale violente de vânt, se deplasa de fapt către est şi urma să întâlnească un alt front deasupra Munţilor Apalaşi, marţi seara. Aceasta ar urma să ajungă la Washington în noaptea de marţi spre miercuri, unde sunt aşteptate ninsori abundente care ar putea conduce la anularea unor evenimente.
Reuninile ce ar fi trebuit să aibă loc miercuri în Congresul american, din centrul oraşului, au fost anulate ca măsură de precauţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS