Acasă Actualitate 90 de profesori din Dolj, disponibilizaţi

90 de profesori din Dolj, disponibilizaţi

Scăderea populaţiei şcolare atrage disponibilizarea cadrelor didactice. Pentru anul şcolar următor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a stabilit o listă cu 90 de dascăli care îşi pierd catedrele actuale. Ca în fiecare an, probleme sunt la învăţământul primar şi preşcolar, unde dispar 21 de posturi, dintre care 12 de învăţători şi nouă de educatoare, existente în prezent în mediul rural.
În ceea ce priveşte învăţământul liceal, cele mai afectate de disponibilizări sunt Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“  şi Liceul de Transporturi Auto Craiova, de unde se pierd câte nouă posturi. Aceste unităţi sunt urmate de Colegiul „Ştefan Odobleja“, care restructurează opt catedre atât pe discipline tehnice, cât şi teoretice. În acest caz, disponibilizările sunt şi rezultatul comasării din urmă cu doi ani cu Grupul Şcolar „Ion Mincu“, Liceul ICM 2 şi Grupul Şcolar „Electroputere“, care a impus liceului un profil în general tehnic.
„Cadrele didactice disponibilizate vor depune cerere, între 5 şi 8 martie, la unităţile de învăţământ, pentru a primi acord de detaşare pe catedrele libere. Repartizările se vor face în şedinţa publică din 26 martie, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, pe baza  punctajului din dosarul de activitate. Vor fi repartizaţi şi dascălii care nu primesc acordul de la şcoală, pe posturile libere afişate de inspectorat pentru această etapă“, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Luminiţa Popescu.
Detaşările pentru profesorii disponibilizaţi sunt valabile un an şcolar, după care cadrele didactice intră din nou în concursul de dosare. După soluţionarea restructurărilor, urmează etapa de transfer a titularilor.

Exit mobile version