Acasă Actualitate 7.500 de angajaţi Renault din Franţa pot fi concediaţi

7.500 de angajaţi Renault din Franţa pot fi concediaţi

Renault poate pune în practică planul de eliminare a 7.500 de posturi în Franţa şi îngheţare a salariilor, după ce a obţinut acordul ca două dintre cele mai mari sindicate din cadrul companiei auto.
„Am decis în această dimineaţă să semnăm acordul“, a declarat Jean-Yves Sabot, şeful filialei pentru industria auto a sindicatului FO, potrivit Bloomberg, citat de NewsIn.
Cele două sindicate reprezintă circa 45% din angajaţii Renault. Potrivit legislaţiei franceze, o companie trebuie să obţină sprijinul sindicatelor care reprezintă minim 30% din angajaţi, pentru ca un acord colectiv să fie valabil. Acordul permite Renault şi creşterea numărului mediu de ore lucrate.
Economiile anuale rezultate vor atinge 500 de milioane de euro, a declarat în ianuarie Gerard Leclercq, directorul operaţiunilor din Franţa ale Renault. Alte două sindicate mari, CFDT şi CGT, nu au decis încă dacă să susţină planul conducerii. Acordul permite eliminarea a 17% din numărul total de posturi până în 2015, prin plecări naturale.

Exit mobile version