12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTabletele Samsung Galaxy interzise la vânzare în UE

Tabletele Samsung Galaxy interzise la vânzare în UE

Apple a obţinut o victorie importantă în lupta cu rivalul sud-corean Samsung Electronics. Într-o instanţă din Germania, tribunalul a interzis temporar companiei sud-coreene să vândă tabletele Galaxy în Uniunea Europeană, cu excepţia Olandei, anunţă Mediafax.

Ordinul judecătoresc dat de o instanţă din Dusseldorf vine la o săptămână după ce Samsung a fost forţat, printr-un proces similar, să întârzie lansarea tabletei Galaxy în Australia.
Apple susţine că telefoanele şi tabletele Samsung Galaxy „copiază slugarnic“ iPhone şi iPad . Compania americană a intentat acţiuni în justiţie în Statele Unite, Australia, Europa şi alte zone, sperând să blocheze produsele rivale.
Gadget-urile Samsung sunt construite în jurul sistemului de operare Android dezvoltat de Google.
Divizia mobilă a Samsung, care produce telefoane mobile şi tablete, a generat 30% din veniturile gigantului sud-coreean în trimestrul al doilea. Restul vânzărilor sunt obţinute din chip-uri de memorie şi televizoare, sectoare unde Samsung este lider global.
Compania este cel mai mare producător de electronice din Asia, cu venituri de 142 miliarde de dolari anul trecut.

Samsung a anunţat că va contesta decizia

„Acţiunea a fost intentată fără ca Samsung să fie anunţată, iar ordinul judecătoresc a fost emis fără vreo convocare la audieri sau solicitare către Samsung“, se arată într-un comunicat al companiei.
Gadget-urile Galaxy sunt considerate principalii competitori ai iPhone şi iPad.
Experţi din industria de profil consideră că Samsung ar putea lansa în Europa o variantă uşor modificată a Galaxy Tab 10.1 pentru a ocoli ordinul judecătoresc, la fel cum intenţionează să facă în Australia. O altă variantă ar fi plata unor drepturi de proprietate intelectuală către Apple.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS