16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNissan va lansa un Datsun ieftin

Nissan va lansa un Datsun ieftin

Modelul ieftin preconizat de Nissan este destinat pieţelor din Rusia, India, Indonezia şi Africa de Sud. Uzina de asamblare va fi construită de alianţa Renault-Nissan in India, iar preţurile la care vor fi comercializate vehiculele, vor fi de 5.000, respectiv 3.000 de euro.

Nissan a anunţat ieri că intenţionează să-şi lanseze propriul model de automobil low-cost, urmând exemplul Renault cu fabricarea automobilelor Dacia. Marca Datsun a concernului franco-japonez va  numele automobilelor low-cost. Pieţele vizate sunt India, Indonezia, Rusia şi Africa de Sud. Primul model va ajunge pe piaţa sud-africana în 2014, se precizează într-un comunicat Nissan-Renault. Datsun este o marca mai veche a firmei Nissan, dar nu a mai fost utilizată în ultima perioadă. Automobile Datsun au fost exportate de Japonia până la începutul anilor ’80. Circulau în Europa automobilele Datsun Chery, Bluebird şi chiar super-sportivele 240Z.

Investiţii în India

Alianţa Renault-Nissan va investi 250 milioane de euro pentru construirea în India a unei uzine de asamblare a automobilelor foarte ieftine, relata zilele trecute ziarul japonez de profil economic „Nikkei“. Uzina respectivă ar putea începe să producă încă din a doua jumatate a anului viitor, urmând să aibă o capacitate anuală de 200 000 vehicule. Cea mai mare parte a acestora vor fi destinate pieţei interne, dar şi exportului in Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Model la 5.000 euro, apoi la 3.000 de euro

Informaţii din surse apropiate conducerii Nissan-Renault s-a aflat că preţul viitorului automobil low-cost, care va fi comercializat către sfârşitul anului 2014, este de 5.000 de euro. Acest model este solicitat piaţa indiană, dar în scurt timp va merge şi pe pieţele latino-americane. Seria vehiculelor ieftine nu se încheie cu acest model. Renault şi Nissan au în plan şi lansarea unui alt model mai ieftin, ce va fi comercializat la un preţ în jur de 3.000 de euro, destinat de asemenea mai ales pieţei indiene. Ziarul nipon „Nikkei“ evocă şi posibila lansare a unui vehicul la preţul de 2.500 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS