11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAgenţiile au pregătit ofertele pentru vacanţa prelungită de 1 Mai

Agenţiile au pregătit ofertele pentru vacanţa prelungită de 1 Mai

Cei care muncesc în sistemul bugetar ar putea intra în vacanţă pe 30 aprilie, urmând să revină la serviciu pe 7 mai. Cum data de 1 Mai cade într-o zi de miercuri, iar Paştele – duminică, 5 mai, investitorii de pe litoral au cerut guvernului Ponta ca zilele de 2 mai (Ziua Tineretului) şi 3 mai să fie acordate zile naţionale libere, cu posibilitatea de recuperare în decursul acestui an. Hotelierii şi agenţiile de turism au pregătit deja oferte pentru această perioadă.

Oferte extrem de tentante în staţiunile din ţară

Pentru cei care 1 Mai îi poartă cu gândul la mare, ofertele agenţiilor de turism sunt generoase. Fie că doriţi o vacanţă într-o pensiune la munte, fie pe litoralul românesc sau străin, ofertele sunt pentru toate gusturile, totul depinde de bugetul pe care îl puteţi aloca. „Avem oferte «calde», de-abia primite, extrem de accesibile craiovenilor. Pentru perioada 1-6 mai, avem pachete care pleacă de la 29 de lei pe zi de persoană. În Olimp, de exemplu, cazarea în cameră dublă fără masă, la un hotel de două stele este de 29 de lei, în staţiunea Mamaia, la un hotel de trei stele – 65 de lei pe zi de persoană, cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus. În Neptun, la un hotel de trei stele, preţul este de 64 de lei pe zi de persoană, cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus. Avem oferte foarte bune şi pentru staţiuni montane din ţară: la un hotel de trei stele în Predeal – 63 de lei pe zi/ persoană/ cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, la Sinaia – hotel de trei stele 88 lei /zi/persoană cazare în camera dublă cu mic dejun inclus, iar în Poiana Braşov, la un hotel de patru stele – 102  lei/zi/persoană/cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus. Tot în Poiana Braşov avem un pachet de patru nopţi, pentru perioada 3-7 mai, al cărui preţ este de 107 euro de persoană în cameră dublă. Tariful include trei nopţi de cazare cu mic dejun, cină festivă în data de 4 mai şi dejun Pascal pe 5 mai. Şi pentru cei care iubesc Piaţa Cetăţii Medievale, în centrul oraşului Sighişoara se pot caza, în perioada 3-6 mai, pentru 695 de lei de persoană, preţul include nopţile de cazare cu mic dejun, două cine şi două mese de prânz. Un alt pachet de cinci nopţi îl avem pentru staţiunea Mamaia, la un tarif de 485 de lei de persoană în cameră dublă, mic dejun şi masă festivă“, a precizat Ionela Traşcă, consultant la o agenţie din Craiova. Extrem de căutată şi în acest an, după cele menţionate de reprezentanţii agenţiilor de turism craiovene, este Transalpina sau „Drumul Regelui“, care face legătura între Transilvania şi Oltenia. Situat la peste 2.000 de metri altitudine, Transalpina este cel mai înalt drum din România ce este traversabil cu maşina. „Este foarte aproape de Craiova, iar zona dispune de un real potenţial turistic şi sportiv. Este unul din punctele de plecare preferate de iubitorii drumeţiilor montane. Preţurile pentru o noapte de cazare pornesc de la 80 de lei, cu micul dejun inclus. Craiovenii pot opta şi pentru pachete prin care pot închiria întreaga pensiune, primind astfel reduceri semnificative, dar şi acces la bucătăria complet utilată. Pot petrece astfel Sărbătorile Pascale alături de prieteni şi familie. Pot vizita, de asemenea, peşterile sau mănăstirile din zonă“, a spus Mariana Vlad, consultant turism.

Pelerinaje, vacanţe exotice sau în metropole

Dacă doriţi să oferiţi copiilor o minivacanţă de 1 Mai, puteţi alege destinaţia Disneyland Paris, „locul unde visele devin realitate“, după cum spun reprezentanţii agenţiilor de turism. Pentru două nopţi, părinţii trebuie să scoată însă din buzunar 231 de euro de persoană. Cei care se grăbesc să rezerve o astfel de vacanţă pot beneficia de o reducere de până la 30% sau gratuitate la intrare în parcurile de distracţii. Puteţi opta apoi pentru turul panoramic al Parisului sau puteţi alege să vizitaţi celebrele muzee, apartamentele regale, Sala Oglinzilor, expoziţia de picturi din epoca lui Napoleon etc. „Avem un pachet «Paşte neconvenţional-croazieră de cinci stele pe Mediterană». Preţul este de 869 euro / persoană, pentru rezervările realizate până la 1 martie, şi include şi biletul de avion. Cei care doresc o vacanţă în spiritul Sărbătorilor Pascale pot opta pentru un pelerinaj în Israel şi Iordania. Pentru creştini, Ţara Sfântă este locul unde trebuie să ajungă măcar o dată în viaţă, este teritoriul tuturor întâmplărilor biblice. Drumul parcurs de Iisus şi de Apostoli, simboluri religioase, biserici şi mănăstiri încărcate cu energie şi istorie, oraşe antice, care au stat la baza creştinătăţii, pilde spuse cu însufleţire de preoţi şi măicuţe, toate acestea reprezintă o hrană spirituală nepreţuită pentru fiecare dintre noi, atunci când dorim să găsim împlinirea şi liniştea interioară. În prima zi, pot alege itinerariul Haifa-Nazaret-Cana-Tiberias, a doua zi – Marea Galileii-Muntele Tabor, unde pot vizita Biserica Schimbării la Faţă, apoi ruinele vechii Sinagogi, unde a predicat Iisus, casa soacrei Sfântului Petru, Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte cu cele 10 fericiri. Se merge apoi la Tabgha, unde a avut loc miracolul înmulţirii pâinii şi peştilor, apoi la Biserica lui Petru şi la locul pescuirii miraculoase. Continuăm către râul Iordan şi locul de Botez. În zilele următoare pot vizita Biserica Greco-ortodoxă, apoi Aşezământul Românesc, în drum spre Betleem un popas la Mănăstirea Sf. Gherasim de la Iordan. Continuăm catre Zidul Plângerii. Preţul este diferit, în funcţie de numărul de persoane, grupurile fiind constituite între 25 şi 44 de participanţi. Preţul variază între 614 euro şi 695 de euro pentru şapte nopţi cu demipensiune, în care este inclus preţul biletului de avion Bucureşti-Tel Aviv, transportul local cu autocarul sau minibus, vizitele şi intrările la obiectivele turistice în Israel, ghid local vorbitor de limba română, însoţitor de grup din partea agenţiei“, a spus Răzvan Scăeşteanu, PR specialist la una din agenţiile de turism craiovene.
Şi o minivacanţă de Paşte – Circuit Nisipurile de Aur – Balcik este în oferta agenţiilor de turism craiovene. Staţiunea Nisipurile de Aur se află la 18 km de Varna, în partea de nord a rivierei bulgăreşti la Marea Neagră. Izvoarele cu ape minerale sunt un plus oferit de staţiune, iar turiştii pot beneficia de activităţi şi sporturi de apă, cum ar fi surfing, ski pe apă şi multe altele. Pentru perioada 3-7 mai, tariful este 190 de euro în demipensiune. Deplasarea spre  Nisipurile de Aur se face pe traseul  Bucureşti –  Ruse – Varna – Nisipurile de Aur, cu opriri la Mănăstirea Dimitrie Basarabov, la Mănăstirea Alazdha – mănăstire ortodoxă medievală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS