13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStatul, înşelat de asistaţii social

Statul, înşelat de asistaţii social

Cu o jumătate de milion de lei au prejudiciat asistaţii social din Mehedinţi statul român, după ce au beneficiat de ajutor ilegal de la primării, pentru că nu şi-au declarat veniturile reale atunci când au depus dosarele. Acest lucru s-a întâmplat şi din cauza comisiilor din cadrul primăriilor, care nu au verificat actele depuse la dosar de persoanele care au solicitat venitul minim garantat.
Nereguli au fost descoperite la toate primăriile din judeţ, în urma unui control efectuat de Camera de Conturi Mehedinţi, iar cei găsiţi vinovaţi riscă să se aleagă cu dosar penal pentru fals în declaraţii.
„În urma unor controale derulate de Camera de Conturi Mehedinţi, la toate cele 66 de primării din judeţ au fost găsite nereguli în privinţa venitului minim garantat. Suma debitelor totale depăşeşte 500.000 de lei. Această situaţie a apărut din cauza faptului că beneficiarii nu şi-au declarat toate veniturile.
Cei care au primit ajutoarele sociale necuvenite vor restitui banii şi vor răspunde în faţa legii pentru declaraţii false în privinţa veniturilor“, a declarat Loredana Ţînţăreanu, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Mehedinţi. În perioada următoare se va înc erca recuperarea banilor de la persoanele care au beneficiat de ajutor social fără a avea dreptul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS