Acasă Actualitate Premierul se fereşte să spună pe cine susţine la şefia Olteniei

Premierul se fereşte să spună pe cine susţine la şefia Olteniei

Premierul Victor Ponta, într-un interviu acordat unui post local de radio din Târgu Jiu, a vorbit despre reorganizarea administrativă a României şi despre viitorul guvernator al Olteniei. Victor Ponta, care este şi deputat de Gorj, s-a ferit să îşi declare susţinerea pentru şeful Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, pentru postul de guvernator, menţionând că, dacă ar face acest lucru, s-ar stârni duşmănii între colegii de partid. Liderul PSD nu ascunde faptul că are o relaţie politică apropiată cu actualul preşedinte al CJ Gorj, care este şi al doilea om în organizaţia judeţeană a PSD, după primarul din Târgu Jiu, Florin Cârciumaru. Acesta din urmă şi-a declarat susţinerea pentru o candidatură a lui Ion Călinoiu la şefia viitoarei regiuni Oltenia. Este de amintit faptul că, pe lângă Ion Călinoiu, la şefia Olteniei şi-a mai anunţat intenţia de a candida şi Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Desemnat de primari
şi consilieri judeţeni

Pentru a nu stârni orgolii şi bătălii politice, premierul este de părere că trebuie găsită o soluţie prin care să nu se întâmple acest lucru. „Nu vreau să fiu pus într-o situaţie delicată. Ion Călinoiu îmi este prieten. Am trecut împreună prin multe bătălii politice. Cu siguranţă că vor fi mai mulţi candidaţi. Mă feresc să pronunţ vreun nume pentru a nu stârni mânia celorlalţi candidaţi. Important este să folosim această oportunitate de construcţie a regiunii pentru dezvoltarea tuturor zonelor Olteniei. Ideea nu este să duci totul într-un oraş fie el Craiova, Târgu Jiu, Râmnicu Vâlcea sau Slatina. Ideea este să faci o structură căreia eu, de la nivelul guvernului, să îi transfer cât mai multe dintre atribuţii. Deciziile să se ia la nivelul regiunii Oltenia. Să se poată absorbi mai multe fonduri europene şi hotărârile să se ia la nivelul regiunii, să nu trebuiască tot timpul orice primar, orice preşedinte de consiliu judeţean să vină la Bucureşti, la miniştri, la ministere, la diferite instituţii. Asta este ideea principală. Sigur că vor fi mai mulţi candidaţi de la PSD din regiunea Oltenia. Dacă o să pot, o să am grijă să fac ca acela care are susţinerea cea mai mare să fie ales preşedinte. Cunosc prea bine această regiune pe care o reprezint în parlament şi care îmi e atât de dragă şi sunt sigur că o să fie bătălii importante. E prematur să vorbim acum. Trebuie modificată Constituţia. Trebuie să stabilim atribuţiile şi competenţele regiunii. Apoi să stabilim modul în care va fi ales preşedintele regiunii şi consiliul regional.  Eu am propus ca preşedintele regiunii să fie ales de primari şi de toţi consilieriI judeţeni din acea regiune, dar nu pot să anticipez care va fi rezultatul final. Sunt mai multe propuneri. Aceasta este una dintre ele şi are mari şanse, dar să mergem pas cu pas“, a precizat Victor Ponta. 

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version