11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNereguli la Asociaţia nr. 2 Valea Roşie

Nereguli la Asociaţia nr. 2 Valea Roşie

http:http://www.youtube.com/watch?v=UPDqSjKWZ7g

Administratoarea unei asociaţii de proprietari din Craiova încasa din banii proprietarilor un salariu de director. Inspectorii din cadrul Serviciului asociaţii au descoperit, în urma unui control, că angajata Marcela Grămescu îşi acorda stimulente, prime şi salariul în avans, astfel încât ajunsese să fie remunerată în anumite luni şi cu 5.000 de lei.
La rândul lor, preşedintele, comitetul şi cenzorul îşi stabileau prime cu ocazia sărbătorilor de primăvară şi iarnă, falsificând procesul-verbal de la Adunarea Generală în care se prevăzuse expres că nu se vor acorda angajaţilor şi reprezentanţilor proprietarilor bonusuri. Când unul dintre membrii Comitetului şi-a dat demisia, preşedintele şi celălalt mebru din Comitet au continuat să încaseze banii acestuia. „La Asociaţia nr. 2 Valea Roşie, inspectorii noştri au descoperit în urma unui control multe nereguli. De exemplu, activul şi pasivul asociaţiei pe 30.06.2012 nu reflecta realitatea, datele trecute în registre sunt false. În Adunarea Generală s-a hotărât să nu se acorde prime şi stimulente, după care unul dintre reprezentanţii asociaţiei a trecut cuvântul «decât», schimbând sensul datelor trecute în procesul-verbal. Adică pot beneficia de prime decât anumiţi angajaţi. Tot în adunare au stabilit cuantumul cheltuielilor pentru anul 2012, la 11.740 de lei, dar au depăşit această sumă. Tot în adunare au votat să păstreze salariile la nivelul celor din anul 2011, dar ulterior le-au majorat“, explică purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Ionuţ Pîrvulescu.
Neregulile şi jongleriile cu banii proprietarilor nu se opresc aici. Când unul dintre membrii Comitetului Executiv din cadrul Asociaţiei nr. 2 Valea Roşie şi-a dat demisia, preşedintele Alexandru Berceanu şi al doilea membru din Comitet nu au încetat plăţile, salariul acestuia fiind încasat şi împărţit de cei doi. Salariile plătite şi trecute în statele de plată nu au fost declarate la Finanţele Publice, asociaţia având obligaţia să depună la instituţia financiară Declaraţia 112.

Proprietarii, îndatoraţi

„Jongleriile“ făcute de reprezentanţii asociaţiei cu sume mari de bani erau făcute în detrimentul proprietarilor. Din această cauză, asociaţia are datorii la furnizorul de căldură, apă şi operatorul de salubritate. „La furnizorul de căldură, SC Termo SRL, asociaţia în cauză are un debit de 455.867 de lei, la Compania de Apă Oltenia o datorie de 146.606 lei, iar la SC Salubritate Craiova SRL – 65.256 de lei“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

Administrator de weekend, remunerat dublu

Întrebat de neregulile de la asociaţia pe care o coordonează, preşedintele Alexandru Berceanu dă vina pe administrator, ca şi când el nu ar fi fost obligat să supervizeze activitatea asociaţiei. „Nu ştiu, ea a făcut ce a făcut, ea să răspundă. Şi cenzorul este de vină, că trebuie să verifice. În rest, am dat şi noi acolo nişte prime de Paşti, vreo 200 de lei de fiecare, şi cu indemnizaţia de 300 de lei am luat atunci 500 de lei. Administratorul a luat în câteva luni vreo 4.600 de lei, că şi-a luat banii pe concediu. Aşa nu avea decât 1.500 de lei. Acum nu mai este la noi, am dat-o afară şi este la altă asociaţie. Iar legat de control, să vedem, sunt presupuneri. Noi nu ştim nimic, aşteptăm. Dacă este ceva, noi o să contestăm, după aia putem spune mai multe. Nu ştiu nimic ce a făcut, cum a făcut. Noi nu suntem responsabili“, este de părere preşedintele Asociaţiei nr. 2 Valea Roşie, Alexandru Berceanu.
La rândul său, Marcela Grămescu se disculpă: „Eu nu am luat un salariu atât de mare. Ce s-a plătit în plus sunt primele luate cu ocazia sărbătorilor, banii pe concediu şi pentru zilele de sâmbătă şi duminică. Legea permite ca angajaţii să fie remuneraţi cu sume duble dacă lucrează în zilele libere. Asociaţia pe care o administram era destul de mare, 430 de apartamente şi sumele se justifică“.

Propunere de anulare a atestatului

„După ce procesul-verbal va fi prezentat reprezentanţilor Asociaţiei nr. 2 Valea Roşie se va constitui un dosar, care va fi înaintat organelor de cercetare penală. Cu privire la administrator, se va înainta către primar propunerea de anulare a atestatului de administrator imobile“, a declarat Ionuţ Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS