17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraioveancă lăsată fără serviciu pentru că avea amant

Craioveancă lăsată fără serviciu pentru că avea amant

O angajată a CAR-ului de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj face greva foamei de două zile pentru că a rămas fără serviciu. Femeia spune că directorul economic al CAR-ului nu a mai primit-o la serviciu pe motiv că avea o relaţie extraconjugală. 

Mariana Ion avea funcţia de contabilă a CAR-ului şi o vechime de 24 de ani în instituţie. Aceasta spune că problemele ei la locul de muncă au început brusc în 2009, când şi-a întâlnit dragostea vieţii. Şi ea, şi noul partner erau căsătoriţi, fapt care a încins atmosfera la serviciu. „Directorul economic al CAR, dar şi colegii îmi spuneau mereu să-l las. Nu am acceptat niciodată sfaturile lor pentru că era viaţa mea personală, iar de atunci au devenit agresivi. Am fost de-a dreptul hărţuită. Îmi făceau referate cu diverse motive, mai puţin întemeiate, şi mă presau tot timpul să îmi dau demisia, ceea ce am şi făcut în iunie 2011“, spune fosta angajată a CAR.
Culmea este că, după ce a demisionat, contabila a fost angajată la acelaşi CAR, la distanţă de doar trei luni, la cererea colectivului. Contractul încheiat pentru reangajare a fost pe perioadă determinată, până în septembrie 2012. Când a revenit la serviciu, Mariana Ion a început să aibă probleme cu colegii şi cu directorul Gheorghe Pîrlac din acelaşi motiv: amantul. Relaţia extraconjugală îi era amintită în orice conjuctură, fără să i se facă reproşuri legate de serviciu. În luna iulie 2012 a avut însă loc un episod care avea însă să-i pună sub semnul întrebării şi activitatea la CAR. Mariana Ion susţine că într-o zi din acea lună a găsit casieria CAR-ului deschisă, a intrat repede şi a luat suma de 20.000 de lei. „A fost mai mult o glumă prin care să trag un semnal de alarmă că respectiva casieră era neglijentă. Nu era prima dată când lăsa casa de bani nepăzită, aşa că, atunci când am văzut-o din nou deschisă, am luat banii şi i-am băgat la elasticul unei fuste creţe, la vedere. Aşa m-am dus spre biroul unde lucram eu, în uşa căruia era casiera, ce stătea de vorbă cu directorul. Dar ei m-au făcut hoaţă“, povesteşte contabila.
Gestul femeii a fost supus discuţiei în Consiliul Director al CAR abia două luni mai târziu, dar nu i-a fost întrerupt contractul de muncă, ci, din contră, i-a fost prelungit până în decembrie 2012. După această dată, nu a mai fost primită la serviciu, motivul invocat fiind acelaşi… amantul.

Sancţionată în baza reclamaţiilor soţilor

Directorul economic al CAR, Gheorghe Pîrlac, spune că nu o poate primi din nou la serviciu pentru că are „sancţiuni disciplinare“. Cum au apărut acestea? „Pe 19 septembrie 2011 a fost găsită în locuinţa dânsei cu amantul, de către soţ. Iar la scurt timp a aflat şi soţia partenerului. De aici au început să apară reclamaţiile, când ale soţului său, când ale soţiei amantului, care venea mereu la noi la birou s-o roage să-i lase soţul în pace. Şi i-am făcut referate, pentru că mai şi fugea din timpul serviciului. Avem poze de la soţia celui care îi era amant, cum se întâlneau, şi, cu dovezi, am aplicat sancţiuni. Aveam şi scandaluri frecvente cu ea pe această temă“, a explicat directorul. Cât priveşte sustragerea banilor, Gheorghe Pîrlac spune că „i-am găsit imediat asupra ei şi nu i-a fost întrerupt atunci contractul de muncă din milă“. Directorul susţine că tot de milă i-a şi prelungit contractul de muncă, dar din decembrie 2012 a refuzat să mai facă acest lucru pentru că „nu a ascultat de rugăminţile de a-şi lăsa amantul“.
În prezent, fosta contabilă nu mai are nici soţ, nici amant, însă directorul spune că e prea târziu să o reprimească. În consecinţă, Mariana Ion stă în greva foamei între casieria CAR şi biroul directorului, unde a lucrat şi ea timp de 24 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS