Acasă Actualitate NASA şi Staţia Spaţială Internaţională au probleme de comunicare

NASA şi Staţia Spaţială Internaţională au probleme de comunicare

Comunicarea între NASA şi Staţia Spaţială Internaţională a căzut

NASA a anunţat astăzi că a pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională, probabil din cauza unei probleme informatice, dar a asigurat că astronomii de la bord şi inginerii de la sol acţionează pentru restabilirea comunicaţiilor, relatează AFP şi AP, citate de Agerpres.
„La ora 14,15 GMT, Staţia Spaţială Internaţională a pierdut contactul cu solul. În acel moment, controlorii de zbor de la Houston încercau să facă o actualizare a softului computerului de la bordul staţiei, dar un sistem a funcţionat defectuos“, a precizat agenţia spaţială americană într-un comunicat.
Potrivit comunicatului, calculatorul principal care gestionează parametrii vieţii de la bordul staţiei a fost înlocuit cu un sistem de salvare, dar acesta nu permite comunicarea obişnuită prin satelit.
NASA a reuşit să comunice pentru scurt timp cu echipajul staţiei când aceasta survola staţiile de control din Rusia, către ora 16,00 GMT. Echipajul a primit instrucţiuni şi lucrează în prezent pe un calculator de salvare în încercarea de a restabili comunicaţiile.
Comandantul actual al staţiei, Kevin Ford, a făcut cunoscut că totul este bine la bordul staţiei şi că echipajul este la lucru.
În prezent, la bordul staţiei sunt şase bărbaţi: doi americani, trei ruşi şi un canadian.

Exit mobile version