14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Alexander Bălănescu, Mircea Vintilă, Mike Godoroja, The Mono Jacks. Artişti cunoscuţi, genuri muzicale diferite.  Acestea sunt cuvintele-cheie pentru descrierea săptămânii ce tocmai a început, o săptămână care excelează, aşa cum ne-o arată cele patru nume amintite anterior, în plan concertistic
O mică problemă ar putea interveni în cazul în care sunteţi ispitiţi de mai mult de unul dintre cele patru concerte cu care am început lista recomandărilor, deoarece toate se vor desfăşura în aceeaşi zi. Miercuri, pe 13 februarie, Craiova va deveni o reală oază muzicală.
Spargem gheaţa cu un concert special, susţinut la Filarmonica Oltenia de către celebrul Alexander Bălănescu, fondatorul renumitului cvartet de coarde care îi poartă, de altfel, numele. Recitalul violonistului reprezintă o premieră pentru scena craioveană, căci artistul ajunge pentru întâia oară în oraşul nostru. Concertul va începe de la ora 19.00, iar costul unui bilet este de 15 lei.
Dacă vă mobilizaţi, după recitalul de la Filarmonică, puteţi ajunge şi la concertul susţinut de Mike Godoroja & Blue Spirit în La Vida Bistro (fostul Cafe Agop). Acesta este programat de la ora 20.30. Concertul, intitulat „Diavolul şi Robert Johnson“, îi propune publicului să pătrundă într-o poveste, cea a blues-ului, căci Godoroja nu numai cântă blues-ul, ci îl şi „povesteşte“ într-un scenariu asemănător unei piese de teatru, în care fiecare spectator devine un personaj, iar muzica – un „instrument“ divin. Biletele costă 20 lei.
La o jumătate de oră după startul acestui eveniment, de la 21.00, puteţi onora invitaţia celor de la Cafe Play, care au în program un concert alternative, susţinut de trupa Mono Jacks, aflată, şi ea, pentru prima dată în oraşul nostru. Concertul băieţilor de la Mono Jacks face parte din turneul Rusty Heart Tour şi are un cost de acces de 15 lei.
În paralel cu Mono Jacks, însă, la Irish Way Pub se desfăşoară un regal de folk, invitat fiind nimeni altul decât îndrăgitul Mircea Vintilă. Dacă vă place folkul şi alegeţi această variantă, va trebui să scoateţi din buzunar 25 de lei. Atenţie, însă, locurile sunt limitate, aşa că trebuie să vă hotărâţi destul de repede.
După acest tur de forţă de miercuri, ajungem la ziua de 14 februarie, când îndrăgostiţii care şi-au asumat americanul Valentine’s Day pot petrece la Vertigo, de la 21.00, unde trupa rock locală No Antidote va asigura partea muzicală. Costul de intrare pentru fiecare pereche este de 20 de lei. O propunere de Valentine’s Day vine şi de la Patrick’s Pub, care vă aşteaptă, tot de la 21.00, pentru o seară tematică, iar puţin mai târziu vă propune şi un concurs de mimă.
Desigur, există o variantă şi pentru cei care nu sărbătoresc dragostea în stil american sau nu sunt dornici de ieşiri în club. O seară clasică la teatrul de operă şi operetă, unde se poate viziona „Don Pasquale“, de Donizetti. Spectacolul începe ceva mai devreme decât evenimentele de club, de la ora 19.00.
Şi pentru vineri avem două recomandări. Prima este concertul simfonic al Filarmonicii, de la 19.00, dirijat de Marius Hristescu. Solista serii este violonista rusă Maria Solozobova. Se cântă Rossini, Huber şi Bizet. Cealaltă variantă este un concert susţinut de trupa 7 Fix şi Diana la George’s Pub.
Numeroasele recomandări din această săptămână se încheie, după o serie de concerte, cu teatru, căci sâmbătă şi duminică, de la 18.00, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ se joacă iarăşi comedia „Chinezii“. De această dată, într-o nouă distribuţie. Rolul interpretat până în prezent de actorul George Alexandru va fi preluat de Claudiu Bleonț, care va juca alături de Cerasela Iosifescu în spectacolul realizat în parteneriat cu Centrul Cultural „Jean Bart“, Tulcea. Regia spectacolului este semnată de Mircea Cornişteanu.
Cu acest eveniment punem punct acestei săptămâni, sperând că aţi găsit măcar un eveniment care să vă stârnească interesul.
O săptămână frumoasă tuturor!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS