11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Prima săptămână a lunii februarie ne aduce o ofertă cinematografică ispititoare şi câteva spectacole de calitate.

Începem turul evenimentelor din această săptămână în forţă cu un spectacol de teatru special. Ne referim la „Maitreyi“, prima adaptare teatrală a poveştii de iubire dintre Mircea Eliade şi Maitreyi Devi, care se joacă diseară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „Marin Sorescu. Spectacolul nu se opreşte, însă, la romanul scris de Eliade, ci are la bază o dramatizare dublă, cu intervenţii din „Dragostea nu moare“, răspunsul literar al lui Maitreyi Devi la povestea publicată de scriitorul român. Este prima dată când aceste două perspective se întâlnesc pe o scenă de teatru. Spectacolul are o distribuţie excelentă, cu Maia Morgenstern în rolul lui Maitreyi la 60 de ani, Aiylin Cadîr drept Maitreyi la 16 ani, Vlad Zamfirescu în rolul lui Mircea Eliade. Doru Ana îl interpretează pe tatăl protagonistei, iar Anca Sigartău este mama acesteia.

Facem un salt la ziua de miercuri pentru două evenimente cu care ne-am obişnuit: seara de muzică de cameră de la Filarmonică şi seara de concert din Cafe Play. În această miercuri avem, pe de o parte, un recital de pian susţinut de Adela Liculescu, cu selecţii din Beethoven, care va avea loc în sala Filarmonicii de la ora 19.00. De cealaltă parte, Cafe Play găzduieşte concertul Anti Valentine’s Day al Ţapinarilor, de la ora 21.00.

O propunere pentru noi are şi Teatrul Liric „Elena Teodorini“, care pregăteşte joi o seară de balet: „El Amor“, de la ora 19.00, în regia artistică a lui Francisc Valkay. Tot acesta semnează şi coregrafia spectacolului. Veţi putea admira ansamblul de balet al teatrului de operă şi operetă craiovean, cu soliştii Eva Ştefănescu, Nicolae Popa, Dragoş Teodorescu şi Laurenţiu Nicu.

Seara de joi vine şi cu un spectacol de improvizaţie. Compania Teatrulescu vă aşteaptă la clubul Scena 8, pentru Impro Show. Actorii care vă vor binedispune la această reprezentaţie sunt Radu Tudor, Ana Maria Ghiţă, Costinela Ungureanu, Radu Ionescu, Radu Bucălae şi Laurenţiu Tudor.

Filarmonica „Oltenia“ vă mai lansează o invitaţie şi vineri, când are loc un concert vocal-simfonic cu Mozart şi Vivaldi. Melomanii pot audia frumoasa lucrare „Gloria“ a compozitorului italian, soliste fiind Noemi Modra, Mirela Duţă (soprane), Mihaela Popa (mezzosoprană). La pupitru se va afla Constantin Grigore, iar solişti, la pian, vor fi Manuela şi Dragoş Mihăilescu.

Închidem lista cu un spectacol excepţional: „Cum doriţi sau Noaptea de la Spartul Târgului“, în regia lui Silviu Purcărete. Îl puteţi viziona sâmbătă seara, de la 19.00.
Distracţie plăcută şi alegeri inspirate!

Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS