12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentura de Sud, fără finanţare

Centura de Sud, fără finanţare

Aleşii doljeni ai PDL – europarlamentarul Marian Jean Marinescu, senatorul Mărinică Dincă, împreună cu deputaţii Ştefan Stoica şi Constantin Dascălu – au susţinut ieri o conferinţă de presă, pe tema ultimelor modificări ale Codului Fiscal, dar şi a bugetului de stat pe anul 2013, care a trecut de comisiile parlamentare, iar săptămâna aceasta urmează să fie adoptat în plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului.
„Prin noul buget, fondurile pentru salarizare s-au mărit cu 14% faţă de anul trecut, în timp ce fondurile pentru investiţii au scăzut cu 28%. Asta înseamnă o politică îndreptată împotriva dezvoltării economice“, a spus Marian Jean Marinescu. Europarlamentarul a criticat şi noile impozite, introduse de actualul guvern, mai cu seamă supraimpozitarea veniturilor agricole, arătându-şi dezamăgirea cu privire la faptul că fondurile obţinute în plus pe această cale nu se întorc în agricultură, ci iau calea bugetului de stat.
„Acest guvern încă mai susţine că e unul socialist, care are grijă de oamenii sărmani. Are, într-adevăr, grijă de sărmani: le dă ajutoare sociale celor care lenevesc, dar îi supraimpozitează pe cei care muncesc pământul. Chiar şi suprataxarea produselor petroliere tot de oamenii obişnuiţi va fi suportată, prin preţul la pompă al combustibilului, ori prin scumpirea alimentelor, nu de către companii“, a declarat europarlamentarul Marinescu.
„Bugetul de stat pe anul 2013 va avea 15 miliarde de lei în plus faţă de 2012, însă banii nu provin din vreo creştere economică sau din vreo mărire a numărului locurilor de muncă, ci din creşterea inflaţiei, a taxelor şi impozitelor. Din punctul nostru de vedere, acest buget va duce la stagnarea economică, prin creşterea consumului şi scăderea drastică a investiţiilor. De aceea noi nu-l vom susţine prin vot“, l-a completat deputatul Constantin Dascălu.

Două autostrăzi promise, nici una finanţată

Celălalt deputat al PDL Dolj, Ştefan Stoica, a trecut şi el în revistă noile impozite: „Nici pe vremea lui Ceauşescu agricultura nu era impozitată, cum se impozitează acum. Cât despre privatizări, nouă ni s-a reproşat că vrem să vindem avuţia naţională, iar acum un ministru – domnul Vosganian (n.r. – ministrul economiei, Varujan Vosganian) – a venit cu ideea privatizării tuturor unităţilor de stat“.
Deputatul Stoica a menţionat că, în ciuda declaraţiilor populiste făcute de actuala putere în campania electorală cu privire la fel de fel de drumuri şi autostrăzi care vor trece prin Craiova, bugetul de stat pe anul 2013 nu prevede bani pentru nici o investiţie de acest gen: „Nu se dau bani nici pentru autostrada Craiova – Piteşti, nici pentru autostrada Craiova – Bucureşti. Nu va fi asigurată finanţare nici măcar pentru Centura de Sud, pentru care s-a făcut deja licitaţie, există un câştigător, există şi o firmă de consultanţă, dar aceştia nu se pot apuca de lucru pentru că nu sunt bani. Vor fi asigurate fondurile doar pentru lucrările pentru care am găsit noi finanţare europeană: aşa-zisa Centură Ford, respectiv lucrările de reabilitare ale drumurilor Craiova – Calafat şi Craiova – Bechet“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS