12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă trei cazuri de gripă confirmate în Dolj

Încă trei cazuri de gripă confirmate în Dolj

Trei cazuri de gripă au fost confirmate în această săptămână în judeţul Dolj, prin examen de laborator la Institutul „Cantacuzino“ Bucureşti. Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, cazurile au fost înregistrate la grupele de vârstă 0-1 an (1) şi 5-14 ani (2), fiind izolat virusul gripal AH1 în toate cele trei cazuri.
Săptămâna trecută se înregistraseră încă trei cazuri de gripă în judeţul Dolj. În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), s-au înregistrat în ultimele şapte zile 1.266 de cazuri, şi 607 cazuri de pneumopatii acute.
Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii înregistrat în această săptămână (1.876) este mai crescut faţă de valoarea înregistrată săptămâna anterioară (1.767 de cazuri) şi se încadrează în limitele specifice sezonului.
Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat, dar există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj caracterizează săptămâna prin activitate gripală sporadică.
DSP mai precizează că a continuat vaccinarea antigripală la nivelul unităţilor vaccinatoare (spitale, policlinici, cabinete medici familie, ambulanţă, centre de protecţie a copilului, cămin bătrâni), efectuându-se în ultimele şapte zile 1.417 doze.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS