10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFMI amână încheierea unui nou acord cu România

FMI amână încheierea unui nou acord cu România

Experţii FMI s-au întâlnit, sâmbătă, cu miniştrii responsabili de taxe, impozite, pensii şi salarii, pentru a discuta prelungirea actualului acord şi semnarea unuia nou, conform rtv.net. Fondul vrea să aştepte însă încheirea parteneriatului în vigoare, pentru care Executivul Ponta a cerut o prelungire cu două luni, pentru a putea discuta despre un altul. Executivul s-a angajat ca până la finalul lunii aprilie să definitiveze cadrul pentru acordarea ajutoarelor de încălzire şi energie electrică. „O sa definitivam legea referitoare la consumatorul vulnerabil pana la sfarsitul lunii aprilie. În scurt timp vom avea şi planul national de ocupare, în special pentru tineri”, a spus ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.
Discuţiile vizează şi calendarul privatizărilor, şi listarea la bursă a unor companii. Un exemplu este Poşta Română, unde Guvernul îşi doreşte declanşarea procedurilor până în mai.
„Speram ca Posta Romana, care este un obiectiv deosebit de important, sa beneficieze de un investitor puternic care sa vina cu resursele financiare pentru modernizare. Au fost contactate un număr mare de companii. Ne îndreptăm cu pasi repezi catre faza cand va fi publicat anuntul”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica.
Discuţiile cu delegaţia FMI vor continua luni, când va fi abordată, printre altele, şi problema bugetului de stat pe 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS