6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateStimulente fiscale pentru activităţi de cercetare-dezvoltare

Stimulente fiscale pentru activităţi de cercetare-dezvoltare

Executivul a aprobat acordarea unor stimulente fiscale pentru activităţile de cercetare-dezvoltare făcute în România, în alte state membre ale Uniunii Europene şi în ţări care aparţin spaţiului economic european, a anunţat, joi, Ministerul Educaţiei.
Acordarea unor stimulente fiscale pentru activităţile de cercetare-dezvoltare este prevăzută în ordonanţa pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, aprobată în şedinţa de miercuri a guvernului.
Potrivit actului normativ, deducerea suplimentară a cheltuielilor eligibile pentru activităţile de cercetare-dezvoltare creşte de la 20 la sută la 50 la sută.
„Activităţile eligibile pentru acordarea deducerii suplimentare la determinarea profitului impozabil trebuie să fie din categoriile activităţilor de cercetare aplicativă şi/sau de dezvoltare tehnologică, relevante pentru activitatea industrială sau comercială desfăşurată de către contribuabili“, a precizat Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.
Această facilitate se aplică tuturor activităţilor de cercetare-dezvoltare care conduc la obţinerea de rezultate ale cercetării, valorificabile de către contribuabili, nu doar celor dezvoltate în folos propriu ca până acum.
Stimulentele fiscale se acordă separat pentru activităţile de cercetare-dezvoltare din fiecare proiect desfăşurat, se mai arată în proiectul de act normativ aprobat de guvern.
Ministerul Educaţiei a precizat că demersurile pentru acordarea stimulentelor fiscale activităţilor de cercetare-dezvoltare au fost făcute de ministrul delegat pentru învăţământ superior, cercetare şi dezvoltare tehnologică, Mihnea Costoiu.
Mediafax

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS