16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de elevi premiaţi la matematică

25 de elevi premiaţi la matematică

Unul din cele mai mari concursuri naţionale de matematică, „Lumina Math“, şi-a desemnat ieri câştigătorii: 240 de elevi premiaţi din cei 50.000 de participanţi. 25 dintre ocupanţii primelor trei locuri sunt din judeţul Dolj.

Festivitatea de premiere a avut loc ieri, în amfiteatrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Elevii care au obţinut menţiune au primit diplome, iar cei care au urcat pe podium au fost recompensaţi cu sume în bani. „Pentru locul I premiul este de 100 de lei, locul al II-lea este recompensat cu 75 de lei, iar pentru locul al III-lea se acordă 50 de lei. În Dolj, avem 25 de elevi care primesc aceste premii, din cei 1.470 de participanţi care au reprezentat judeţul în această competiţie, a cărei finală s-a derulat chiar la Craiova, la Şcoala gimnazială «Mircea Eliade»“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Preselecţie pentru olimpiade

Doi dintre elevii participanţi, Andrei Balaci, de la Școala gimnazială „Traian“ din Craiova, și Ana-Maria Elena Cioată, de la Colegiul Naţional „Carol I“, vor beneficia și de o excursie în Turcia, în perioada 10 – 14 aprilie 2013. De asemenea, patru grupe de elevi vor beneficia de un sejur în zone din apropierea Capitalei.
Potrivit organizatorilor, concursul „Lumina Math“, iniţiat în 2001, este şi o competiţie care desemnează şi pregăteşte viitorii olimpici naţionali la matematică. „Concursul și-a propus atragerea copiilor către științele exacte, creșterea randamentului la matematică, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen și testele de tip grilă, dar și pregătirea acestora în vederea susținerii testelor de tip internațional“, a precizat Cristian Moanţă, inspectorul şcolar de matematică. În acest an şcolar, olimpiada naţională de matematică va avea loc pe 9 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS