5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Vin terapeutic

Un specialist în biochimie din Queensland, Australia, care s-a reprofilat în domeniul producţiei de vin, susţine că a creat vinul de secole al amatorilor de alcool – un sortiment de vin benefic pentru sănătate, relatează Yahoo!News. Greg Jardine, fondatorul companiei Dr Red Nutraceuticals, a înaintat o cerere de brevetare a unei tehnologii de fabricaţie a vinului cu polifenoli modificaţi, explicând că descoperirea lui ar putea, în sfârşit, conferi vinului o componentă medicinală reală. Procesul pe care biochimistul l-a pus la punct presupune maturarea vinului roşu pe o anumită perioadă de timp, procedeu care, potrivit analizelor făcute, a crescut semnificativ cantitatea de antioxidanţi conţinută de licoare şi a făcut ca aceşti antioxidanţi să devină liposolubili, nu solubili în apă, prin urmare mai uşor de absorbit în sistemul circulator. Şi, pentru că există numeroase studii ştiinţifice care au confirmat faptul că antioxidanţii sunt eficienţi în combaterea unei multitudini de afecţiuni, australianul şi-a dat seama că ceea ce el a descoperit ar putea avea implicaţii importante pentru medicină.
Jardine a explicat că s-a dedicat timp de zece ani punerii la punct a acestui proces, însă abia de curând a descoperit o modalitate de a spori cantitatea de antioxidanţi şi de a menţine totodată gustul vinului. „Această băutură conţine cantităţi mari de antioxidanţi, însă, la sortimentele normale, aceştia conţin foarte multe taninuri, substanţe cu gust astringent. Iar, dacă această cantitate de antioxidanţi este crescută, oamenii nu vor mai bea vinul, care va căpăta un gust neplăcut. Ceea ce eu şi echipa mea am descoperit a fost faptul că, dacă vinul este maturat şi procesul este oprit la momentul potrivit, gustul astringent se estompează, iar băutura capătă o aromă plăcută“, a explicat Greg Jardine. El a precizat că, datorită îmbogăţirii cu antioxidanţi, vinul capătă efecte terapeutice, fiind capabil să trateze o gamă largă de afecţiuni, de la oboseala cronică până la încordarea musculară apărută ca urmare a unui efort fizic susţinut. Subliniind faptul că, indiferent de această descoperire, vinul pe care l-a creat nu este un medicament, ci doar un adjuvant, Jardine a atras atenţia că vinul terapeutic trebuie consumat cu moderaţie, întrucât are acelaşi conţinut alcoolic ca şi vinul obişnuit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS