3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate90 de divorţuri la primărie în 2012

90 de divorţuri la primărie în 2012

Divorţul pe cale administrativă este simplu, fără proces, singurele condiţii fiind ca soţii să nu aibă copii minori şi să se prezinte împreună la funcţionarii din cadrul Primăriei Craiova. 107 cupluri au depus cerere de divorţ la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCEP) Craiova pe parcursul anului trecut.
„Tot ce trebuie să facă cuplurile ajunse în imposibilitatea de a convieţui este să depună o cerere la primărie. Potrivit legii, li se acordă un termen de gândire de 30 de zile, după care, dacă revin şi îşi menţin dorinţa, li se desface căsătoria fără să mai meargă la judecată. Este suficient să aibă asupra lor certificatele de naştere şi căsătorie, dar şi cărţile de identitate. Soţii trebuie să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior şi nici unul să nu aibă pretenţii la partaj“, a explicat Camelia Antoaneta Nicola, director executiv al SPCEP Craiova.
În cazul în care unul dintre soţi renunţă sau nu se prezintă la data fixată pentru desfacerea căsătoriei, dosarul se clasează ca fiind fără obiect. După cele 30 de zile de gândire, 90 din cele 107 cupluri şi-au menţinut decizia luată. 17 cupluri craiovene s-au răzgândit şi au mai dat o şansă căsniciei lor.
În Craiova, taxa de desfacere a căsătoriei pe cale administrativă a fost fixată de consiliul local la 300 de lei, cam cât iau şi notarii pentru acelaşi serviciu. Certificatul de divorţ este înmânat celor doi după cel mult cinci zile de la declararea divorţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS