10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFura transformatoarele lifturilor

Fura transformatoarele lifturilor

Un tânăr de 29 de ani, condamnat la doi ani şi şase luni de puşcărie după ce a fost prins furând transformatoarele mai multor lifturi, a fost reţinut, duminică, după ce poliţiştii Secţiei 5 au stabilit că la câteva zile după ce a ieşit din puşcărie a furat componentele lifturilor a două blocuri de locuinţe din municipiul Craiova.
Gabriel Şeică, de 29 de ani, din Craiova, a fost oprit de o patrulă de poliţişti de la Transporturi Feroviare Craiova, duminică, în jurul orei 16.00, în timp ce trecea prin Triajul Craioviţa Nouă. Poliţiştii de la Transporturi l-au oprit crezând că au de-a face cu un hoţ de componente de vagoane, însă, când i-au verificat bagajele, au găsit mai mulţi contactori electrici de la instalaţia de funcţionare a lifturilor.
Agenţii de la Transporturi l-au dus pe suspect la Secţia 5 Poliţie Craiova, unde oamenii legii au stabilit că au de-a face cu un „client“ mai vechi, eliberat din puşcărie de câteva luni. Astfel, polițiștii au stabilit că, sâmbătă, Şeică a sustras contactorii electrici găsiţi asupra sa, dar şi două transformatoare de la tabloul de comandă al liftului blocului 5, situat pe strada Sfântul Dumitru din Craiova. De asemenea, s-a mai stabilit că acelaşi suspect este autorul furtului a patru contactori electrici, comis pe 30 noiembrie 2012, din camera liftului blocului 45B de pe bulevardul Oltenia. Atunci nu a apucat să ia contactorii, ci i-a abandonat în scara blocului. În baza probelor strânse, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr, urmând să-l ducă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă.

Gabriel Şeică nu este la prima faptă de acest fel. În septembrie 2010, a fost prins după ce reuşise să fure nu mai puţin de 19 transformatoare ale lifturilor din mai multe blocuri de locuinţe din municipiul Craiova, punând astfel în pericol viaţa locatarilor. Transformatoarele erau furate pentru sârma de cupru din ele. Ulterior, Şeică a fost trimis în jduecată, iar în iulie a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru furt calificat. A fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Drobeta Turbu Severin în noiembrie 2012, după care s-a apucat din nou de furat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS