Acasă Actualitate Salubritatea tânjeşte după contracte individuale

Salubritatea tânjeşte după contracte individuale

După ce, în urmă cu câteva luni, SC Salubritate Craiova SRL a desfiinţat sute de contracte încheiate direct cu craiovenii care locuiesc la bloc, operatorul local a ajuns la concluzia că, pentru viitor, tot contractele individuale sunt eficiente. „Asociaţiile de proprietari au către noi datorii de peste un milion de lei. Eu le ridic gunoiul fie că plătesc, fie că nu. Dacă îi acţionez în instanţă şi am câştig de cauză, ce pot să execut de la o asociaţie, un birou, un scaun?! În perspectivă, rezolvarea problemei ar fi să  încheiem contracte individuale cu proprietarii“, a precizat Cristian Popescu, directorul SC Salubritate SRL Craiova.
Pentru a se ajunge aici, atât operatorul local, cât şi administraţia locală trebuie să modifice Regulamentul privind desfăşurarea activităţilor de salubrizare în municipiul Craiova, aprobat prin HCL nr. 87/2012. O problemă ar fi cu gunoiul suplimentar, care în Craiova se găseşte din plin la toate platformele de gunoi ale oraşului şi pentru care este taxată întreaga asociaţie de proprietari.

Asociaţiile, trase de urechi

Până una-alta, SC Salubritate SRL Craiova nu are decât să cheme asociaţiile de proprietari la negocieri, după metoda Termoficării. „Am făcut o acţiune comună cu primăria şi am chemat la negocieri 13 dintre asociaţiile de proprietari cu cele mai mari datorii. Reprezentanţii unora dintre acestea au venit, alţii nici nu ne-au băgat în seamă. I-am atenţionat să-şi plătească datoriile de ordinul sutelor de mii şi chiar al milioanelor. Unii au înţeles şi au încheiat cu noi acorduri de reeşalonare, şi chiar ne-au achitat o parte din datorii. Sunt în această categorie Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă, Asociaţia C2- C5 Putnei, Asociaţia 2 Eroilor, dar la polul opus sunt asociaţii care nu au dat curs invitaţiei noastre, cum ar fi Asociaţia 2 Electroputere, Asociaţia nr. 48 Craioviţa Nouă“, a precizat Cristian Popescu, directorul SC Salubritate SRL Craiova.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version