Acasă Actualitate Ion Cupă se pregăteşte să preia şefia PDL Gorj

Ion Cupă se pregăteşte să preia şefia PDL Gorj

Deputatul Ion Cupă se pregăteşte să preia frâiele Organizaţiei Gorj a Partidului Democrat Liberal, după demisia fostului senator Ion Ruşeţ. Parlamentarul a declarat că o decizie în ceea ce priveşte numirea sa în funcţie va fi luată în şedinţa de luni a structurii de conducere a Organizaţiei Centrale a PDL. Ion Cupă a recunoscut că se pregăteşte să vină la conducerea filialei şi va începe munca de reorganizare a partidului. Actualul deputat se bucură deja de susţinerea majorităţii primarilor democrat-liberali din judeţ şi este singurul candidat al PDL Gorj care a reuşit să obţină un mandat la alegerile parlamentare desfăşurate în judeţ, în ciuda faptului că la Târgu Jiu s-au înfruntat doi lideri de partide la nivel naţional. Este vorba de Victor Ponta şi Dan Diaconescu. Dacă premierul a câştigat cel de-al treilea mandat de deputat, Diaconescu s-a văzut nevoit să mai aştepte patru ani.

Fost şef al DGFP Gorj

Ion Cupă a activat mai mulţi ani ca director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi nu a fost schimbat din funcţie de către USL, în timpul primei guvernări Ponta. Cupă a plecat din fruntea Finanţelor Publice Gorj după ce s-a suspendat din funcţie, pentru a putea candida la alegerile parlamentare. În ciuda faptului că a început campania chiar înainte de data oficială şi a beneficiat de sprijinul multor edili, Ion Cupă nu a reuşit să intre în parlament decât de pe locul al treilea, cu un procent de 19%, după candidaţii USL şi PP-DD. Numirea deputatului Ion Cupă în fruntea Organizaţiei Judeţene Gorj este singura variantă care s-ar bucura de legitimitate în rândul actualilor membri ai filialei. La un moment dat se vorbea şi de faptul că Ion Cupă ar putea trece la USL, dacă nu i se va acorda oportunitatea de a conduce PDL Gorj.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version