Acasă Actualitate Comasarea Colegiului din Motru iscă proteste

Comasarea Colegiului din Motru iscă proteste

Peste 200 de cadre didactice şi elevi din cadrul Colegiului „George Coşbuc“ din Motru au protestat ieri împotriva comasării unităţii de învăţământ cu Şcoala Generală nr. 2. Şcoala se află în aceeaşi incintă cu imobilul în care funcţionează Colegiul „George Coşbuc“, iar Consiliul Local Motru a luat săptămâna trecută decizia de a comasa cele două unităţi de învăţământ. Potrivit autorităţilor locale, comasarea nu va afecta locurile de muncă ale cadrelor didactice şi procesul de învăţământ, ci va viza doar personalitatea juridică a şcolii. Nemulţumiţi de faptul că vor trebui să se ocupe şi de managementul Şcolii nr. 2, şefii Colegiului „George Coşbuc“ au protestat alături de elevi şi au declarat că prestigiul unităţii de învăţământ este afectat în urma deciziei consiliului local. Directorul Colegiului „George Coşbuc“, Valeriu Drulă, a declarat că în semn de protest şi-a înaintat demisia din funcţie.

Primarul nu e de acord cu nemulţumirile

Primarul din Motru, Dorin Hanu, a spus că nu a fost vorba de un protest, ci de nemulţumiri ale profesorilor care sunt angajaţi la colegiu. „Este o hotărâre a Consiliului Local Motru de săptămâna trecută. Unii dintre profesori sunt nemulţumiţi după ce vineri am adoptat această hotărâre de comasare şi dânşii au aflat despre acest lucru. Colegiul va absorbi școala generală. Până la urmă îşi desfăşoară activitatea în aceeaşi curte, împart aceeaşi bază sportivă. Probleme sunt, dar le vom rezolva. Mai mult sunt probleme subiective decât obiective legate de acest subiect. Profesorii de la colegiu consideră că imaginea instituţiei va fi afectată de comasarea cu şcoala, care nu a avut rezultate aşa de bune în ultimii ani. Colegiul din Motru este printre primele din judeţ şi acum dascălii se tem că prestigiul le va fi afectat. Eu cred că cei buni sunt cei care pot să dea nota, nu cel rău să domine. Eu cred că va fi numai de câştigat. Se pot extinde, pot învăţa în două schimburi şi nu în trei. Fonduri vor fi mai multe pentru că va creşte numărul de elevi, şi, de asemenea, vor fi fonduri europene mai multe“, a menţionat edilul Dorin Hanu.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version