11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea în următoarele zile

Vremea în următoarele zile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică, care vizează perioada cuprinsă între ianuarie, ora 20.00 şi 8 ianuarie, ora 14.00. În intervalul menţionat, vântul va avea intensificări temporare în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile estice, unde vitezele la rafală vor fi de 55-70 km/h. La munte rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În Moldova vor fi ninsori în general slabe, dar temporar viscolite, îndeosebi în noaptea de sâmbată spre duminică şi pe parcursul zilei de luni.
Duminică, deşi valorile termice vor fi în scădere uşoară, acestea vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, astfel că Boboteaza aduce maxime între -4 şi 6 grade. În schimb, aspectul vremii ne aminteşte tot mai mult de iarnă. Norii groşi acoperă cerul şi ninge slab la munte şi în estul ţării şi doar izolat în restul teritoriului. Spre seară şi noaptea însă ninsorile cuprind majoritatea regiunilor. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze de până la 55-70 km/h în estul ţării, iar în zona montană rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada aşa că dacă vă aflaţi la munte nu este bine să vă avântaţi pe trasee închise, potrivit rtv.net.
Luni, vremea se va răci în toate regiunile, aşa că noaptea în special în Moldova şi în Transilvania se instalează gerul. Norii stau adunaţi şi ninge slab în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte. În restul zonelor se mai zăresc şi câteva raze de soare printre nori şi doar pe alocuri îşi fac apariţia fulgii de nea. Vântul suflă cu putere în majoritatea zonelor, cu viteze de până la 55-70 km/h în estul ţării, iar în zona montană rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 3 grade în vestul Olteniei.
Marţi, vremea va fi rece pentru această dată, geroasă dimineaţa şi noaptea îndeosebi în Moldova şi în Transilvania. Mai rămân câţiva nori şi pe alocuri ninsori slabe în prima parte a zilei în estul ţării, dar apoi soarele preia şi aici contolul asupra cerului. Vântul mai are putere în primele ore prin estul teritoriului şi la munte. Temperaturile maxime nu mai depăşesc pragul de îngheţ în nicio zonă a ţării şi se vor situa între -9 grade în estul Transilvaniei şi 0 grade în Oltenia.
Miercuri, vremea se va menţine rece pentru această dată, geroasă dimineaţa şi noaptea în Moldova şi în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 şi 4 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o creştere uşoară şi vor fi apropiate de mediile multianuale ale acestei perioade din an. Local şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS