17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Dieta de opt ore

O nouă carte ce prezintă un regim alimentar revoluţionar susţine că putem slăbi mâncând orice dorim, dar numai dacă ne obişnuim să ne hrănim într-un interval stabilit de opt ore, relatează dailymail.co.uk. David Zinczenko şi Peter Moore, autorii cărţii intitulate „The 8-Hour Diet: Watch the Pounds Disappear Without Watching What You Eat!“, sunt de părere că responsabilitatea pentru numărul din ce în ce mai mare de cazuri de boli cardiovasculare, diabet şi obezitate îi aparţine stilului de viaţă modern, care ne obligă să muncim noaptea, când ar trebui să dormim, şi din cauza căruia simţim nevoia să mâncăm 24 de ore din 24. Potrivit celor scrise în carte, „organismul uman nu poate procesa alimentele pe care le ingerăm noaptea, când ar trebui să ne odihnim, iar aceste calorii ajung să se depună unde nu ar trebui – în special pe abdomen şi pe posterior“.
Autorii cărţii susţin că oricine vrea să câştige lupta cu kilogramele poate slăbi 4,5 kilograme într-o săptămână şi până la zece kilograme în şase săptămâni, dacă alege să se alimenteze în una din cele două „ferestre“ de opt ore din zi propice slăbirii – între orele 9.00 şi 17.00 sau între orele 11.00 şi 19.00. „Supremaţia luminii artificiale a dus la extinderea artificială a timpilor de hrănire a oamenilor. Ritmul circadian are încorporat un fel de semn de oprire, pe care noi nu prea îl mai respectăm şi de care trecem aproape în fiecare zi. Intervalul de timp extins în care omul modern se hrăneşte dă peste cap sistemul digestiv şi creează dezechilibre ale cantităţilor de hormoni şi enzime care gestionează funcţia digestivă“, au explicat autorii cărţii.

Teste pe şoareci
de laborator

Dr. Satchidananda Panda, de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din La Jolla, California, a explicat în această carte că ipoteza pe care el a gândit-o este aceea că activitatea nocturnă este una din principalele cauze ale diabetului. Pentru a demonstra teoria, Panda a condus o echipă ce a testat ipoteza pe şoareci de laborator. Rozătoarele au fost împărţite în două grupuri, care au primit acelaşi tip de alimentaţie bogată în calorii şi grăsimi. Şoarecii din primul grup au fost lăsaţi să mănânce orice, la orice oră, iar cei din cel de-al doilea grup au fost lăsaţi să mănânce orice, dar numai în una dintre cele două ferestre temporale. După studiul care a durat 100 de zile, s-a constatat că doar animalele care au mâncat „liber“ s-au îngrăşat, ceilalţi şi-au menţinut greutatea şi chiar au slăbit. „Dieta de opt ore este o modalitate de a extinde perioada de timp dintre ultima gustare şi «micul dejun», astfel că organismul are posibilitatea de a arde depozitele de grăsime pentru a crea energia de care are nevoie“, a concluzionat profesorul Panda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS