6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: 11 incendii lichidate de pompieri în ultimele zile

Mehedinţi: 11 incendii lichidate de pompieri în ultimele zile

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, atât în ultimele zile ale anului 2012, cât şi în primele zile ale anului 2013, la 12 situaţii de urgenţă şi 46 urgenţe medicale, dintre situaţiile de urgenţă 11 fiind incendii. 
Acestea au izbucnit la case de locuit din localităţile Gura Motrului, Cerneţi şi Costeşti, la depozite de furaje în localităţile Recea, Gârbovăţul de Sus, Mărăşeşti şi Livezile, la autoturisme şi cabluri electrice. 
În ultima noapte a anului 2012, în localitatea Gura Motrului, comuna Butoieşti, un incendiu izbucnit la o locuinţă, a fost soldat cu decesul unui bărbat, în vârstă de 82 de ani. Cauza incendiului a fost efectul termic produs de un mijloc de încălzire nesupravegheat ori supraîncălzit.
În prima zi a anului 2013, un alt incendiu a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Costeşti, comuna Balta. Şi de această dată, incendiul ar fi putut produce victime, dacă proprietarul, infirm, nu ar fi fost salvat de către cetăţeni, până la sosirea pompierilor. 
Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost determinată de jarul sau scânteile provenite de la coşul de evacuare a fumului, amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS