22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBreteaua CEZ, redeschisă temporar

Breteaua CEZ, redeschisă temporar

Lucrările n-au fost însă încheiate, astfel că CEZ va solicita Primăriei Craiova aprobarea unor noi restricţii de circulaţie în zonă.

Circulaţia prin faţa clădirii CEZ din centrul Craiovei, pe breteaua de lângă pasajul suprateran, a fost reluată săptămâna trecută, atât pe carosabil, cât şi pe trotuar. Totuşi, strada respectivă ar putea fi închisă din nou, poate chiar de săptămâna viitoare.

Stradă închisă timp de trei luni

Circulaţia rutieră şi pietonală pe strada Nicolae Titulescu din Craiova a fost restricţionată începând cu 20 septembrie, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu strada Filantropia şi cea cu strada Brestei, mai precis din staţia de autobuz amenajată în dreptul Maternităţii Spitalului Municipal şi până în sensul giratoriu de la kilometrul 0, pe breteaua laterală a pasajului suprateran. Strada cu pricina a fost închisă pentru efectuarea unor lucrări de consolidare a clădirii CEZ, situată pe strada Nicolae Titulescu, nr. 1.
Constructorul ceruse Primăriei Craiova aprobarea pentru oprirea circulaţiei pe această porţiune de stradă pentru 120 de zile. Primăria îi aprobase, însă, doar 60 de zile, termen care a expirat pe 20 noiembrie. Dar executantul lucrării n-a putut să-şi termine treaba nici până la acea dată, aşa că a solicitat şi obţinut de la Primăria Craiova încă 30 de zile în care să ţină închisă breteaua din faţa CEZ. Acest termen a expirat pe 20 decembrie, când, conform înţelegerii cu Primăria Craiova, carosabilul a fost refăcut, iar strada a fost redată circulaţiei începând cu 21 decembrie.
„Lucrările de consolidare a clădirii CEZ sunt absolut necesare din punct de vedere tehnic, făcând parte din proiectul de modernizare a staţiei 110/20/6kV Craiova Centru. În prima etapă a acestor lucrări, s-a acţionat la şapte metri în subteran, închiderea porţiunilor aferente de carosabil şi trotuar fiind inevitabilă. Pentru reducerea disconfortului craiovenilor, CEZ a impus un ritm alert al lucrărilor, astfel încât pe 21 decembrie tronsonul a fost redeschis în aceleaşi condiţii tehnice de dinainte de executarea lucrărilor“, informează Angelica Barbu, responsabil PR regional al CEZ România.

Urmează noi restricţii

Lucrările n-au fost finalizate nici în acest ultim termen, aşa că CEZ ar intenţiona să solicite – poate chiar din ianuarie 2013 – o nouă aprobare de restricţionare a circulaţiei rutiere şi pietonale pe breteaua din faţa CEZ.
„Consolidarea clădirii trebuie să continue, conform cerinţelor tehnice, şi în partea supraterană a acesteia, operaţiunea incluzând şi lucrări de demolare. Pentru siguranţa locuitorilor, trotuarul aferent zonei lucrărilor va fi închis pe durata acestora. De asemenea, în funcţie de condiţiile tehnice, ar putea fi închisă şi zona de carosabil pe timpul nopţii, fapt necesar pentru evacuarea zidurilor care se vor demola în timpul zilei. Lucrările la suprateran vor debuta în funcţie de condiţiile meteorologice şi de termenul de finalizare a demersurilor legale necesare şi vor fi semnalizate corespunzător“, menţionează acelaşi reprezentant al CEZ.
„Strada a fost redată în circulaţie la expirarea termenului impus de Primăria Craiova. Dacă nu au terminat lucrările, atunci cei de la CEZ trebuie să ne solicite din nou aprobare pentru închiderea acestei străzi. Până acum nu am primit o asemenea solicitare, însă garantez că o vom evalua cu cea mai mare atenţie, ţinând cont atât de vreme, cât şi de traficul intens din acea zonă“, a precizat Florentin Tudor, viceprimarul Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS