14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsfaltare pe... ninsoare

Asfaltare pe… ninsoare

Mai mulţi craioveni au putut observa zilele trecute cum reprezentanţii Delta ACM umpleau cu asfalt mai multe gropi apărute în carosabilul unor străzi din municipiu. N-ar fi nimic deosebit dacă asfaltarea nu s-ar fi făcut… pe ninsoare!
„În timp ce ningea şi fără a se închide strada, se cârpeau multele gropi de pe străzile Făgăraş şi Plevnei. Se folosea un asfalt de calitatea a III-a, pe care îl împrăştiau toate maşinile care treceau pe acolo“, a relatat un cititor al Gazetei de Sud, craioveanul Andrei Şerbănescu, într-o sesizare trimisă la redacţie pe adresa de e-mail [email protected]. Sesizarea a fost însoţită şi de fotografii, în care cititorul încerca să surprindă cât mai sugestiv cât de „rezistente“ sunt aceste plombe din carosabil.

„Nu e nici un fel de problemă“

Reprezentanţii Primăriei Craiova susţin însă că asta n-ar fi o problemă.
„Am făcut la începutul acestei săptămâni o inventariere a gropilor apărute în asfalt după operaţiunile de deszăpezire. Am inventariat 69 de gropi, toate fiind ulterior plombate de firma cu care primăria are contract. Pentru cele apărute acolo unde strada era în garanţie, reparaţia s-a făcut pe cheltuiala constructorului, iar pentru cele apărute după perioada de garanţie, reparaţia e suportată de primărie“, a menţionat Gheorghe Nedelescu, city-manager al Craiovei. Nedelescu a precizat că nu e nici o problemă legată de faptul că plombarea s-a făcut la temperaturi negative, ba chiar şi în timp ce afară ningea: „A fost folosit un asfalt special pentru aceste plombări. Ce-i drept, e un asfalt mult mai scump, dar şi plombele puse astfel sunt garantate de constructor timp de doi ani. Cu acest asfalt se pot face plombări şi pe frig, ba chiar şi pe ninsoare. Se înlătură zăpada şi se poate pune plomba, nu e nici un fel de problemă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS