16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEchipă pentru monitorizarea zonei Rânca de Sărbători

Echipă pentru monitorizarea zonei Rânca de Sărbători

Zona montană Rânca va fi în atenţia unei echipe de monitorizare în toată perioada Sărbătorilor de iarnă. Din echipa de monitorizare fac parte: prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu, primarii din Baia de Fier şi Novaci, precum şi câte un reprezentant din partea Secţiei de Drumuri Naţionale şi a Jandarmeriei montane.
Potrivit prefectului de Gorj, Claudiu Teodorescu, echipa de monitorizare a zonei montane Rânca în perioada sezonului Sărbătorilor de iarnă, dar şi a întregii perioade de iarnă se va întruni în fiecare zi de vineri, de la ora 8.00, chiar în zona turistică de la poalele Munţilor Parâng. Conform aceleiaşi surse, s-a luat decizia ca întâlnirile să fie vineri şi nu luni pentru că s-a avut în vedere că în weekenduri numărul persoanelor care urcă la Rânca este în creştere, faţă de perioada din timpul săptămânii, şi astfel pot fi urmărite mai îndeaproape problemele legate de buna funcţionare a infrastructurii în zonă.

Se lucrează la automatizarea reţelei de electricitate

Prefectul de Gorj a declarat că a luat legătura cu şefii CEZ şi le-a solicitat să urgenteze modernizarea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice din zona releului de telecomunicaţii. „Cei de la CEZ au o investiţie la releu prin care se urmăreşte automatizarea completă a mecanismelor, astfel încât, în cazul în care pică un transformator sau sunt probleme la instalaţii, comutarea să se poată face prin sistem GPS, telecomandat, fără să mai fie necesar ca să ajungă cineva la releu să intre în contact cu instalaţia pentru a remedia ceea ce nu mai funcţionează. Ultima dată, echipa de la CEZ a trebuit să meargă în spatele turbofrezei care desfăcea drumul de zăpadă şi nu a putut să înainteze decât în ritmul utilajului. Investiţia CEZ privind automatizarea trebuia finalizată în luna ianuarie sau februarie, dar le-am cerut să urgenteze lucrarea, să fie gata de Sărbători“, a precizat prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.  

Comercianţii ambulanţi, organizaţi

Şeful Prefecturii Gorj a mai afirmat că, din acest an, comercianţii ambulanţi din zona Rânca nu vor mai fi înşiraţi pe marginea drumului cu tarabe sau maşini, ci îşi vor desface produsele într-un spaţiu special amenajat. Acesta a fost oferit gratuit Primăriei din Baia de Fier de un localnic din Polovragi. Terenul unde vor fi instalaţi comercianţii este situat între parcarea de la intrarea în zona Rânca şi fosta unitate de vânători de munte: „Pe lângă aspectul urât pe care îl are zona turistică de la intrare când vezi tarabele înşirate pe marginea şoselei, mai este şi problema blocării drumului. Este nevoie în continuare de parcări şi de drumul liber pentru ca intervenţia utilajelor de deszăpezire să fie făcută fără probleme. Acum, Primăria din Baia de Fier are la dispoziţie un teren unde vor fi aduşi toţi comercianţii ambulanţi şi numai acolo îşi vor putea desface produsele, indiferent de natura acestora. De asemenea, vrem să nu existe sincope nici din partea serviciului de salubritate şi să vedem de Sărbători gunoiul cum iese din pubele sau aşteaptă, prin zăpadă, sosirea maşinilor de la Salubritate. E vorba tot de imaginea zonei şi de cum ne întâmpinăm turiştii“, a mai spus prefectul Teodorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS