5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Comemorarea eroilor jandarmi

Craiova: Comemorarea eroilor jandarmi

Comemorarea şi cinstirea eroilor neamului românesc în preajma celei mai mari sărbători a creştinătăţii reprezintă un prilej de recunoştinţă şi smerenie, în amintirea celor care, prin sacrificiul suprem, au scris o pagină în istoria acestei ţări şi au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri.
La 23 de ani de la revoluţia din decembrie 1989, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj îi vor comemora pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.
Vineri, 21 decembrie., începând cu ora 11.00, respectiv 13.30, în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor publice locale, a unor structuri din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică, armată, reprezentanţi ai revoluţionarilor, familiile eroilor jandarmi şi a cadrelor din I.J.J. Dolj, la monumentele Eroilor Jandarmi ridicate în localitatea Palilula în memoria Slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti ridicat în memoria Slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989 la aeroportul Otopeni, se va desfăşura un ceremonial militar şi religios.
Slujba de pomenire a acestora precum şi a tuturor jandarmilor care au plătit preţul suprem pentru apărarea vieţii, a avutului cetăţenilor şi a comunităţii va fi oficiată de preotul militar din cadrul I.J.J. Dolj alături de cei doi preoţi din localităţile Palilula şi Ghizdăveşti şi vor fi depuse coroane de flori din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS