13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Jos cu panourile!

Reprezentanţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova şi cei ai Poliţiei Locale trec, de astăzi, la desfiinţarea panourilor publicitare amplasate pe domeniul municipalităţii. E vorba fie de panouri amplasate fără autorizaţie, fie din cele care au avut autorizaţie, dar pentru care nu s-au plătit taxele corespunzătoare la Primăria Craiova. Unele sunt simple afişaje, sprijinite pe sol, care fac reclamă la saloane de frizerie şi coafură sau la… meniul zilei în anumite restaurante, iar altele ajung în greutate la câteva tone, fiind nevoie de buldozere şi excavatoare pentru a fi puse la pământ.
La nivelul oraşului, RAADPFL şi Poliţia Locală au identificat 128 de astfel de panouri publicitare amplasate la sol. Pentru 33 dintre ele, primarul Lia Olguţa Vasilescu a semnat deja dispoziţii de demolare, care vor fi puse în aplicare începând din această dimineaţă. Primele panouri vizate sunt cele din zona Complexului comercial Marlorex şi de pe strada Brestei.
„Împreună cu RAADPFL vom pune în executare 33 de dispoziţii emise de primarul municipiului Craiova privind desfiinţarea panourilor publicitare amplasate ilegal pe terenul proprietate a municipiului. Potrivit competenţelor conferite de lege, poliţiştii locali vor asigura protecţia funcţionarilor care efectiv desfiinţează panourile, ocupându-se totodată şi de fluidizarea traficului rutier în zonele respective“, a explicat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS