5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Crăciunul este din ce în ce mai aproape, iar acest lucru se reflectă și în evenimentele puse la cale pentru această săptămână. Fie că vorbim despre concertele de colinde, despre târgul de cadouri sau de un eveniment caritabil, totul ne duce cu gândul la Crăciun și la atmosfera de sărbătoare.
Mâine, de pildă, avem parte de un concert live acustic cu totul și cu totul special. De Crăciun, cu Ovidiu Scridon și Silvan Stâncel, un proiect unic flamenco-pop-folk pe care îl puteți descoperi dacă mergeți în Pub’s Pub după ora 21.30. Chitare acustice, clasice, muzicuțe, kajon, ukulele, elemente de percuţie, poezie, colinde și multă dăruire, acestea sunt ingredientele concertului pe care cei doi artiști îl susțin în această perioadă în câteva orașe din țară.
Tot marți, înaintea evenimentului din Pub’s, aveți timp să mergeți la filarmonică, unde are loc un concert de rock simfonic. Este vorba despre proiectul inițiat de Evergreen Orchestra, conducerea muzicală aparținându-i lui Bogdan Uță. Alături de o orchestră de coarde din cadrul Orchestrei Simfonice a filarmonicii, vor concerta Irina Pelin și Gabriel Chifu (voce), Epa Temistocle (chitară), Alexandru Pasici (chitară bas) și Cristian Oprănescu (tobe). Programul cuprinde piese arhicunoscute din istoria muzicii rock – „We Will Rock You“, „Smells Like Teen Spirit“, „Smoke On The Water“, „Nothing Else Matters“, „Knocking On Heaven’s Door“ etc.
Miercuri se deschide ediția de iarnă a târgului handmade Bizarre Bazaar, care va ține până pe 23 decembrie, în incinta Real Hypermarket. Globuri pictate manual, ornamente de Crăciun, dar și minunatele bijuterii și accesorii handmade cu care v-a obisnuit târgușorul de patru ediții încoace vă așteaptă să le faceți – sau să vi le faceți – cadou de Sărbători. În cadrul târgului, Asociația Carousel Project va derula și un proiect umanitar, „Fii Moș Crăciunul Lor!“. Toți cei care doresc să doneze o carte sau o jucărie pentru copiii mai puțin norocoși sunt așteptați să le aducă la bazar, iar gestul lor va fi răsplătit cu reduceri la produsele expuse. Darurile strânse le vor fi oferite în Ajun copiilor de la secțiile de Pediatrie și Oncopediatrie ale Spitalului Județean.
Un alt proiect caritabil se va desfășura miercuri în George’s Pub, unde va avea loc un concert caritabil: „Fii Moș Crăciun, spune DA Copiilor!“. Vor concerta, de la ora 21.00, Ion Ilievici și Dana Petrescu, alături de Nopți Albe (Cristi Marinescu și Silviu Zanfir).
Tot miercuri, de la ora 21.00, Cafe Play vă invită la cel din urmă eveniment muzical din acest an, invitații serii fiind cei de la Sin Cup.
Filarmonica „Oltenia“ vă așteaptă joi și vineri, de la ora 19.00, la concertul de colinde din acest an. Își dau concursul Corala Academică și Orchestra Simfonică, dirijor fiind Sabin Pautza. Maestru de cor este Manuela Enache, iar la pian se va afla Corina Stănescu. Programul cuprinde colinde românești, dar și cântece internaționale.
Nici Teatrul Liric „Elena Teodorini“ nu lipsește de pe lista organizatorilor de evenimente dedicate Sărbătorilor. Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, va avea loc Seara Colindelor la această instituție. Cei prezenți vor lua parte la un spectacol extraordinar de colinde și cântece tradiționale din Transilvania interpretate de Ioan Bocșa, alături de Ansamblul de Muzică Tradițională „Icoane“. Vor participa soliștii vocali Diana Țugui, Magda Gruia-Negoescu, Stelian Negoescu, Ioan Cherata, Sorin Drăniceanu, pianista Corina Stănescu, Corul Teatrului Liric (dirijor Adrian Stanache) și Corul Preoților Arhiepiscopiei Craiova (dirijor Antoniu Zamfir). Regia artistică este semnată de Arabela Tănase.
Acestea sunt recomandările noastre pentru această săptămână. Vă urăm distracție plăcută!
Program oferit cu sprijinul www.craiova.ro/evenimente

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS