17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon, Dincă şi Neţoiu au intrat în parlament

Solomon, Dincă şi Neţoiu au intrat în parlament

Numărul parlamentarilor de Dolj rezultaţi în urma alegerilor de duminică a crescut cu cinci, ajungând la 20.
Biroul Electoral Cetral a comunicat aseară lista deputaţilor şi senatorilor care vor reprezenta judeţul în parlament după redistribuirea mandatelor către candidaţii de pe locurile doi şi trei. Mărinică Dincă (ARD) şi Antonie Solomon (PP-DD) au obţinut şi ei fotoliul de senator, primul de pe al treilea loc, iar Solomon de pe locul doi. Locul întâi a fost câştigat de reprezentanta USL, Cristiana Anghel, care a obţinut automat mandatul de senator datorită celor peste 50 de procente din voturile valabil exprimate pe Colegiul 1 Craiova. Paradoxul face ca, în acest colegiu, primii trei candidaţi în ordinea clasamentului să iasă senatori. Explicaţia stă în mărimea colegiului în care au candidat. De exemplu, chiar dacă Mărinică Dincă a obţinut doar aproximativ 15% dintre voturi, ca număr aceste voturi au fost peste alţi candidaţi care au obţinut mai multe procente în colegiul lor, dar au fost votaţi de mai puţini alegători. Pe lângă Dincă, ARD îi va mai trimite în parlament, la Camera Deputaţilor, pe Ştefan Stoica şi Constantin Dascălu. PP-DD a câştigat şi el un fotoliu de deputat prin persoana lui Gheorghe Neţoiu.
În urma redistribuirii de ieri, Doljul va fi reprezentat în parlament de următoarele persoane:
Senat: Cristiana Anghel, Mihai Fifor, Florea Voinea, Mario Opea, Mircea Geoană, toţi de la USL, Antonie Solomon (PP-DD) şi Mărănică Dincă (ARD).
Camera Deputaţilor: Cosmin Enea, Nicu Vasilescu, Ionuţ Stroe, Florentin Gust, Petre Petrescu, Claudiu Manda, Mihai Voicu, Daniel Iane, Valeriu Zgonea, Ion Călin, toţi de la USL, Constantin Dascălu şi Ştefan Stoica, ambii de la ARD şi Gheorghe Neţoiu (PP-DD).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS