5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUltima rundă Biblionet, între imposibilitate şi comunicare defectuoasă

Ultima rundă Biblionet, între imposibilitate şi comunicare defectuoasă

Localităţile din judeţul Dolj mai pot răspunde, până pe 15 decembrie, solicitării Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman“ de a se înscrie în programul Biblionet, în a cincea şi ultima rundă în care bibliotecile pot fi dotate cu echipamente noi şi moderne.
Conform datelor puse la dispoziţie de purtătoarea de cuvânt a bibliotecii, Nicoleta Traşcă, 15 comune din judeţul nostru nu şi-au manifestat încă dorinţa de a participa la acest program prin trimiterea scrisorii de angajament. Acestea sunt Bulzeşti, Carpen, Daneţi, Desa, Dioşti, Dobreşti, Işalniţa, Mârşani, Negoi, Pieleşti, Robăneşti, Seaca de Câmp, Seaca de Pădure, Teasc şi Vela.
Fiindcă de autorităţile locale depinde implementarea acestui proiect în biblioteci, GdS a contactat câţiva primari ai comunelor enumerate mai sus. „Nu avem spaţiu ca lumea, trebuie să reparăm. Nu avem condiţii“, a spus Iulian Bălteanu, primarul din Desa. Cel de la Pieleşti, Dan Viorel Dică, a mărturisit pentru GdS că „ne apucăm să refacem biblioteca, trebuie renovată şi de asta nu facem acum“, iar primarul din Teasc, Cristinel Banu, a povestit că tocmai ce făcea actele necesare pentru înscriere: „E scrisoarea de angajament, o am aici şi mâine o duc eu personal doamnei de la bibliotecă (Biblioteca «Aman» – n.r.)“. Există şi cazuri, cum a fost la Işalniţa, când mesajul transmis de Biblioteca Judeţeană nu a fost primit. „Cred că nu a ajuns informaţia la noi. Nu am primit nimic. La noi nu prea merge faxul, am avut probleme şi cu telefonul“, a mărturisit Ovidiu Aurelian Flori, primarul din Işalniţa. Acesta a spus că ultima înştiinţare pe care a primit-o, legată de aceaste înscrieri, a fost cea de acum doi ani.
Pentru a implementa acest program şi a beneficia de dotări, primarii trebuie să asigure spaţiul necesar (biblioteca), utilităţile, mobilierul, să plătească abonamentul la internet, poliţa de asigurare pentru echipamentele donate, securitatea spaţiului şi, dacă este cazul, transportul şi cazarea bibliotecarilor pentru cursurile de instruire făcute de BJ „Aman“.

Anca Ungurenuş

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS