5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCăsuţa cu poveşti, vandalizată

Căsuţa cu poveşti, vandalizată

Una dintre căsuţele pentru cărţi incluse în proiectul-pilot „Biblioteca stradală“, demarat la sfârşitul lui octombrie de Biblioteca „Aman“, stă de câteva zile în English Park cu geamul spart. Deja a început să ningă în ea, însă cei de la bibliotecă spun că o vor lua şi o vor repara.
Purtătorul de cuvânt care se ocupă de acest proiect, Mădălina Florescu, a vorbit pentru GdS despre reacţiile provocate de proiect. Acesta nu s-a bucurat de un succes atât de mare în rândul craiovenilor, dat fiind faptul că trecătorii care au luat cărţile acasă au cam uitat să le mai aducă sau să le înlocuiască. „Am vrut să vedem dacă prinde şi cât de bine prinde la cetăţeni. Nu s-a luat încă o decizie clară, poate mai ducem o serie de cărţi şi decidem mai departe ce facem“, a declarat aceasta. Mai mult, un dulap şi o căsuţă pentru cărţi, care erau puse în Piaţa Prefecturii, nu mai sunt acolo, fiindcă a fost nevoie de spaţiu pentru amplasarea târgului de Crăciun. Totuşi, au fost câţiva oameni care au reacţionat pozitiv la această iniţiativă. „Cei care au avut lansări de cărţi la bibliotecă au donat volume pentru biblioteca stradală. Au fost persoane, chiar dacă au fost mai puţine la număr, care au adus cărţile înapoi sau pur şi simplu le-au înlocuit cu altele. Un domn chiar ne-a donat, din biblioteca personală, peste 30 de cărţi. Fiecare proiect are un risc, dar cu proiecte de acest fel mai schimbi mentalitatea. Încercăm să dăm aerul unui oraş cultural“, a completat Mădălina Florescu. Aceasta a ţinut să adauge că oamenii nu le-au adus atât de multe cărţi, dar le-au adus idei pe care le-au notat în caietul de sugestii: „Ni le-am notat şi ne vom gândi pe care le vom pune în practică“. Însă, nici caietul de sugestii nu a scăpat ieftin; acesta a fost luat de cine ştie cine la câteva zile după lansarea proiectului.
Succesul – sau lipsa parţială a acestuia – legat de proiectul-pilot a depins şi de anotimp. „Ne imaginam cum lumea venea primăvara, vara, lua cărţi şi le citea pe bancă“, însă acum este cam frig pentru aşa ceva. „Dacă nu va merge, le luăm pe toate, le reamenajăm şi le scoatem cu forţe proaspete. Nu merg toate ceas, dar contează să ai curajul să te implici chiar dacă nu toate au rezultate excepţionale“, a conchis purtătoarea de cuvânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS