11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri convocate pentru 9 martie în Malta, după căderea Guvernului

Alegeri convocate pentru 9 martie în Malta, după căderea Guvernului

Premierul maltez, Lawrence Gonzi, a anunţat azi convocarea de alegeri generale pentru data de 9 martie 2013, a doua zi după căderea guvernului său în cursul unui vot crucial în Parlament privind bugetul, informează Agerpres.
”Mi-am îndeplinit datoria constituţională şi l-am sfătuit pe preşedinte să dizolve Parlamentul pe 7 ianuarie şi să convoace alegeri pentru 9 martie”, a declarat Gonzi la încheierea unei reuniuni de 30 de minute cu preşedintele George Abela. 
Potrivit Constituţiei malteze, preşedintele este cel care dispune de puterea de a dizolva Parlamentul şi de a convoca alegeri, pe baza avizului premierului. 
Viitoarele alegeri ar urma să aibă loc în 2013, dar unul dintre deputaţii majorităţii aflate la putere, Franco Debono, a votat împotriva propriului partid, Partidul Naţionalist (centru-dreapta), provocând astfel căderea prematură a guvernului care nu dispunea decât de un singur vot pentru majoritate. În Malta, votul privind bugetul este considerat drept un vot de încredere pentru guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS