22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.400 de lei amendă pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

1.400 de lei amendă pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

Cei care nu au maşinile echipate cu cauciucuri de iarnă trebuie să ştie că nu riscă numai să producă accidente rutiere, ci se pot alege şi cu amenzi usturătoare.
Inspectoratul General al Poliţiei Române recomandă conducătorilor auto prudenţă în trafic pentru evitarea evenimentelor rutiere deosebite. Poliţiştii recomandă şoferilor să-i determine toţi ocupanţii autovehiculului pe care îl conduc să-şi cupleze centura de siguranţă; să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum şi să păstreze în mers o distanţă de siguranţă faţă de vehiculul dinainte. Totodată, este recomandată folosirea luminilor de întâlnire, inclusiv pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, pentru ca maşinile să fie mai bine văzute în trafic. În primul rând, poliţiştii le atrag atenţia conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat autovehiculele cu pneuri de iarnă.
„Echipajele Poliţiei Rutiere activează permanent, pe tot parcursul iernii, atâta timp cât carosabilul e acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, pentru a-i depista şi sancţiona pe cei care nu au înţeles să-şi echipeze autovehiculele cu cauciucuri de iarnă. De asemenea, în toate evenimentele rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale, dacă autovehiculele implicate nu sunt echipate cu cauciucuri de iarnă, şoferii sunt sancţionaţi contravenţional cu 9-20 puncte-amendă (adică o amendă cuprinsă între 630 şi 1.400 de lei) şi cu retragerea certificatului de înmatriculare, urmată de eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie. Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare, şoferii trebuie să-şi echipeze maşina cu cauciucuri de iarnă şi apoi să treacă cu ea pe la RAR“, a explicat comisarul-şef Emil Zuican, şeful Biroului Poliţiei Rutiere Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS