13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Incidente la alegeri

După ce a ieşit din cabina de vot, o femeie din Craiova s-a trezit că altă persoană îi luase cartea de identitate. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor, iar femeie şi-a recuperat buletinul după două ore. La altă secţie, s-a întrerupt procesul de vot, pentru că în incinta secţiei s-a oprit curentul electric timp de 40 de minute.

O femeie care și-a exercitat dreptul de vot a fost nevoită să petreacă peste două ore în secţia de votare nr. 90 din cartierul craiovean Craioviţa Nouă (Şcoala nr. 30). Când a ieşit din cabina de vot, aceasta s-a trezit că altă persoană îi luase cartea de identitate. Femeia nu a dorit să restituie ştampila de vot până când nu îi este restituită cartea de identitate. A fost nevoie ca la faţa locului să se deplaseze un echipaj de jandarmi, care împreună cu poliţia au căutat-o la domiciliu pe persoana care plecase cu altă carte de identitate decât cea care îi aparţinea.

„Mi-au furat buletinul“

Zenobia Grigoraş a povestit pentru GdS: „Mi-au furat buletinul. Aceasta este realitatea. De două ore stau aici şi aştept să mi se aducă buletinul. Am intrat în cabina de vot, am votat, iar, când am ieşit, doamna de la secţia de votare mi-a înmânat o carte de identitate care nu era a mea. Pe a mea o dăduse altei persoane. Dânsa nu s-a uitat când a dat buletinul meu altei persoane? Iniţial, eu nu am vrut să predau ştampila până nu îmi aduc cartea mea de identitate. În cele din urmă am dat ştampila, dar aştept să se rezolve cu buletinul meu“, a spus Zenobia Grigoraş, în timp ce jandarmii şi poliţiștii o căutau la domiciliu pe cealaltă persoană care plecase acasă cu altă carte de identitate. În cele din urmă a fost recuperat documentul, dar s-a întocmit şi un proces-verbal în care s-au clarificat cele întâmplate. Preşedinta secţiei de votare, care a refuzat să îşi dea numele, a precizat că incidentul s-a produs nu din vina membrei comisiei care trebuia să verifice cărţile de identitate, ci din cauza alegătorilor: „Ştiţi cum vin pensionarii, intră buluc! Pur şi simplu buletinul a fost luat de pe masă de altă persoană…“.

Fără curent în cabinele de vot

Tot în Craioviţa Nouă, la Secţia de votare nr. 90, amenajată în incinta Grădiniţei „Floare Albastră“, procesul de vot a fost întrerupt mai bine de 40 de minute, din cauza unei defecţiuni la instalaţia electrică. Cu toate că restul clădirii era alimentată cu energie electrică, din cauza unor fire dezlipite, în cabinele de vot era întuneric. O echipă de la CEZ lucra de zor pentru refacerea instalaţiei. „A fost o pană de curent de la ora 10.17. S-a reluat procesul de vot la 10.42, iar apoi s-a luat curentul din nou. Oamenii au stat calmi, la rând, la uşa secţiei de votare, în incinta unităţii de învăţământ“, a declarat Marilena Ionică, preşedinta Secţiei de votare nr. 90. Oamenii stăteau liniştiţi la rând şi aşteptau repararea instalaţiei electrice şi montarea de becuri noi. Şirul de alegători se întinsese pe 10-15 metri, de la uşa secţiei şi până aproape de ieşirea din unitatea de învăţământ. „Stau cam de 30 de minute la rând. Noi am venit să votăm. Aşteptăm să vină curentul, că de aia am plecat de acasă“, a spus Nicolae Alexandru, pensionar. „Nu stăm de mult la coadă. Suntem aici cam de 15 minute. Se întâmplă des să se ia lumina. Şi acasă se întâmplă lucrul acesta“, a spus şi Constantina Tache, de 52 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS