17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe vor craiovenii de la aleșii lor

Ce vor craiovenii de la aleșii lor

Unii dintre cei care au mers ieri la urne își doresc lucruri firești de la viitorii parlamentari: locuri de muncă, un trai mai bun, dar și să fie corupție mai mică, o legislație corectă și care să nu fie în favoarea infractorilor

După ora 10.00 au început să iasă craiovenii în număr mai mare la vot. Majoritatea celor cu care am stat de vorbă își doresc de la aleșii cărora le-au dat votul să îmbunătățească situația României. Cei mai mulți dintre cei intervievați de noi își doresc locuri de muncă, în special pentru tineri și condiții pentru o viață mai bună în România. Vă prezentăm mai jos ce doresc oamenii să îndeplinească politicienii care, în urma votului de ieri, vor ajunge în parlament.
Primele opriri le facem în cartierul Craiovița Nouă. „Dorim să fie locuri de muncă și atât. Să fie angajați copiii noștri, că stau acasă și după ce termină facultățile. Am doi copii care au terminat facultatea de doi ani și nu își găsesc de lucru. Asta vrem de la aleșii noștri“, a declarat Constantin Mitroi, de 53 de ani, electrician. „Ne dorim un trai mai bun. Să nu ne mai taie din venituri, pentru că se cunoaște orice tăiere din veniturile noastre. Și în mediul privat este la fel. Orice reducere a veniturilor îi afectează pe oameni“, a spus și Adrian Viișoreanu, de 33 de ani, lucrător în cadrul Ministerului Administrației și Internelor. Tot în Craiovița Nouă, în fața altei secții de votare, aflăm de la alegători că pe primul loc în rândul dorințelor lor către viitorii parlamentari sunt tot în sfera creării de locuri de muncă. „Dar câte nu ne dorim de la aleși?! În primul rând, locuri de muncă. Nu pentru noi, pentru că noi avem un loc de muncă stabil și bine plătit. Dar ne dorim locuri de muncă pentru cei din jurul nostru. Pe plan local, ne dorim termoizolarea blocurilor“, a declarat Felicia Bonuz, de 35 de ani, care lucrează în domeniul farmaceutic. Tot despre locuri de muncă şi despre termoizolarea blocurilor din Craiova ne-a vorbit şi Adrian Bonuz, de 35 de ani, tot din domeniul farmaceutic: „În Slatina, ni le-au făcut gratis. Acolo este totul curat, toate blocurile sunt făcute într-o singură culoare. Acolo s-a putut… Aici, mai durează“.
În cartierele George Enescu şi Nicolae Titulescu, votanţii cu care am stat de vorbă au spus că aşteaptă de la parlamentari tot locuri de muncă, în principal. La secţiile de votare din incinta Şcolii Gimnaziale „Decebal“, alţi votanţi, aceleaşi aşteptări. „Aşteptăm să fie mai bine, în special pentru tineret. Să fie locuri de muncă, să fie pensii mai bune, să investească în sănătate, mai ales pentru copii, că sunt mulţi bolnavi“, a declarat Rodica Ioniţă, de 57 de ani, pensionară. „Aşteptăm o viaţă mai bună de la aleşii noştri. Salarii mai mari şi locuri de muncă. Acestea sunt pe primul loc în dorinţele noastre. Mai aşteptăm locuinţe pentru tinerii căsătoriţi“, a declarat de Lioara Udrea, 46 de ani, îngrijitoare la grădiniţă.

Intelectualii vor o legislaţie corectă

Tot la secţiile de votare de la Şcoala Gimnazială „Decebal“ am întâlnit votanţi cu viziuni ample despre atribuţiile parlamentarilor. „În primul rând, ei trebuie să adopte o legislaţie corectă, care să nu mai poată fi interpretată în favoarea infractorilor. Doresc să se respecte şi să se aplice Legea pensiilor. De asemenea, doresc să se micşoreze furturile şi să fie pedepsiţi cei care au furat, în orice domeniu de activitate. Să nu mai accepte vânzarea bogăţiilor subsolului, pentru că pe termen lung acest lucru (adică vânzarea bogăţiilor – n.r.) nu ne-ar mai aduce bunăstare. Ne-am dori de la aleşi ca pe viitor să se investească şi în Oltenia, pentru că această regiune a fost ocolită şi nici un guvern nu a investit aici“, a declarat Maria Roibu, de 64 de ani, fost profesor. O tânără ştie clar ce mesaj vrea să le transmită, prin intermediul GdS, noilor parlamentari. „Să se gândească la noi! În primul rând, să se gândească la noi. Şi nu la ei, cum au făcut-o până acum. În 20 de ani au distrus ţara asta de tot. Repet, trebuie să se gândească la noi, la popor!“, a explicat Flori, de 37 de ani, de profesie asistent medical. Aceleaşi urări şi mesaje le transmite şi Remus, un tânăr inginer, de 36 de ani: „Să se gândească la oameni! Şi ce mai poate fi spus în plus este ca, măcar, cei aleşi să îşi respecte promisiunile făcute“.
La Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“ (fostul Liceu de Chimie), întâlnim alegători care îşi doresc bunăstare. „Îmi doresc de la parlamentari să vegheze pentru bunăstarea ţării şi să nu mai fie aşa lacomi… Mi-aş dori să înveţe să guverneze cu adevărat această ţară şi să adopte legi pentru sprijinirea economiei“, a spus Florin V., de 32 de ani, economist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS