29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSemafoare şi giratoriu la Ford

Semafoare şi giratoriu la Ford

Primarul Craiovei a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, finalizarea lucrărilor în cele două intersecţii din dreptul Uzinei Ford. Prima intersecţie, cea din dreptul principalei porţi de acces în fabrică, a fost semaforizată, în timp ce aceea a străzilor Preciziei şi Henry Ford are sens giratoriu.
„S-au finalizat atât giratoriul, cât şi intersecţia semaforizată de la Ford, aşa cum am promis celor de la Ford în urmă cu aproximativ patru luni. Din păcate, la data respectivă aceste două intersecţii nu erau nici măcar în stadiu de proiect, deşi ele au fost cerute de Ford în urmă cu aproximativ trei ani“, a spus Olguţa Vasilescu în cadrul unei conferinţe de presă susţinute ieri la Primăria Craiova. Primăriţa a povestit ieri că a aflat de întârzierea giratoriului de la Ford de la… Traian Băsescu, în momentul în care preşedintele României – aflat în vizită prin Craiova – a trecut pe la primărie s-o felicite pentru câştigarea alegerilor.
„Pentru intersecţia semaforizată s-a plătit suma de 654.058 de lei. Au lucrat Civitas, Polystart şi Erpia, iar acum se face recepţia. Giratoriul solicitat de Ford nu a costat nici un leu de la bugetul local, ci a fost făcut din sponsorizări. Practic, toţi furnizorii de utilităţi au acceptat să-şi mute utilităţile pe banii lor. La giratoriu a lucrat, de asemenea, şi firma Delta ACM. Vreau să le mulţumesc foarte mult acestor societăţi care au lucrat acolo, pentru că, dacă ar fi trebuit să urmăm procedurile de licitaţie, nu ne-am fi încadrat în termenul pe care ni l-a dat Ford“, a spus edilul Craiovei.
Realizând giratoriul „pe sponsorizări“, municipalitatea ar fi economisit, potrivit Olguţei Vasilescu, peste un milion de euro: „Valoarea estimată pentru acest giratoriu este de un milion de euro. Ştiu că cifra pare înfiorător de mare, dar Ford a cerut ca utilităţile să nu fie mutate prin parcarea întreprinderii, ci prin spatele fabricii, în ideea ca, dacă vor dori vreodată să construiască în acea parcare, să nu aibă vreo problemă, că le trec conductele pe proprietate. Din cauza aceasta a trebuit să mutăm prin spatele Fordului utilităţile, dar operaţiunea nu a costat nici un leu din bugetul local“.
Adrian Dinu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS